Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Star Wars-babynamen worden steeds populairder

Star Wars-babynamen worden steeds populairder

Reizen & Uitjes
Star Wars-babynamen worden steeds populairder

(Giphy)

Zo ver als R2-D2 en Chewbacca gaan kersverse ouders gelukkig niet, maar sommige Star Wars-fanatici laten zich wel inspireren door hun lievelingsfilm voor de naam van hun kind. Deze intergalactische babynamen waren bijzonder populair in 2015 en 2016.

Volgens een onderzoek van BabyCenter zitten op Star Wars geïnspireerde babynamen duidelijk in de lift.

Rey werd 82 % populairder in 2015. Dat heeft wellicht veel te maken met het karakter van dit personage. Rey is een Jedi Master; het is de uitgelezen naam voor een powervrouw – hoewel het ook Spaans is voor ‘koning’. De rol van Rey werd in de recentste Star Wars-film The Force Awakens vertolkt door actrice Daisy Ridley.

Ook Leia (je weet wel, de vrouw met het pistoletkapsel) is populair bij ouders.

Voor jongens is Kylo een echte hit. Het feit dat Kylo een slechterik speelt in de film, weerhoudt ouders er niet van om deze naam massaal te kiezen.

Meer traditionele namen als Lucas (naar de bedenker George Lucas) en Liam (naar acteur Liam Neeson die Qui-Gon Jinn speelt) worden steeds populairder.

Er zijn ook ouders die vrij ver gaan en een ietwat bizarre naam als Jedi, Anakin en Rogue (voor een meisje) aan hun kind geven. Als de paashaas later een lightsaber brengt, is het plaatje compleet.

Bron: Someecards.com

Lees ook

Shoppen is altijd een goed idee