Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Wannabe (there)! Trakteren de Spice Girls Nederland (na corona) dan tóch nog op een reünie-concert?

Wannabe (there)! Trakteren de Spice Girls Nederland (na corona) dan tóch nog op een reünie-concert?

Reizen & Uitjes
Wannabe (there)! Trakteren de Spice Girls Nederland (na corona) dan tóch nog op een reünie-concert?

In de zomer van 2019 – toen concerten nog een ding waren – wilden we er massaal naartoe: dé reünie van ’s werelds grootste girl band ooit, de Spice Girls. Maar helaas, de dames hielden het aantal shows beperkt en kwamen tot ieders teleurstelling niet naar Nederland. Of je one and only chance om je jeugdidolen nog eens te zien optreden daarmee voorbij is? NEE! Mel C a.k.a. Sporty Spice komt vandaag met een top-nieuwtje.

Spice Girls jubileum

De Spice Girls hebben plannen om volgend jaar, precies 25 jaar na het verschijnen van hun eerste single Wannabe, weer te gaan toeren. Melanie ‘Mel C’ Chisholm bevestigt dat ze deze mijlpaal willen vieren. “Het zou onbeleefd zijn om dat niet te doen”, vertelde de 46-jarige zangeres woensdag in het tv-programma Lorraine.

Gesprek van de dag

De vorige minitournee, vorig jaar, waarbij alleen Victoria Beckham (Posh Spice) ontbrak, smaakt naar meer. “We hadden zo’n geweldig jaar door het spelen in stadions, dat moeten we nog een keer doen. We hebben het er de hele tijd over.”

Coronacrisis

Wanneer de Spice Girls weer gaan optreden, is uiteraard afhankelijk van de coronacrisis. “Dit jaar heeft natuurlijk alles overhoop gegooid. Ik denk dat veel van de artiesten die dit jaar hadden gepland om op te treden shows hebben verplaatst naar volgend jaar. Heel jammer dat het ook het moment dat de Spice Girls weer optreden zal vertragen, maar ik doe er alles aan om ervoor te zorgen dat het gaat gebeuren.”

Kwartet

Al langer werd gefluisterd dat de Britse meidengroep, die in 2000 uit elkaar ging maar vervolgens een paar keer weer kort bij elkaar kwam, van plan was volgend jaar te gaan toeren. Ook tijdens deze nieuwe reünie zal Victoria thuisblijven. De overige drie oorspronkelijke leden, Geri Halliwell (Ginger Spice), Emma Bunton (Baby Spice) en Melanie B (Mel B), zijn wel weer van de partij.

Spice Girls naar Nederland?

Waar de dames willen optreden en hoeveel shows ze gaan geven, is nog niet bekend. Maar aangezien ditmaal de aanleiding hun 25-jarig jubileum is en ze van afgelopen jaar weten dat zo’n beetje de halve wereld interesse heeft in concertkaartjes, hebben we goede hoop dat ditmaal niet alleen de UK verblijd wordt met een Spice Girls-feestje. Wat een vooruitzicht zou dat zijn: na een bizar, concertloos jaar aftrappen met je favo girl band uit de 90’s? Fingers crossed!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Vorig jaar wist onder anderen die hard fan Adele een kaartje te bemachtigen:

Bron: ANP | Beeld: ANP

Shoppen is altijd een goed idee