Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Whoah, we’re going to Ibiza! Verplichte PCR-test voor vakantie naar Spanje niet langer nodig

Whoah, we’re going to Ibiza! Verplichte PCR-test voor vakantie naar Spanje niet langer nodig

Whoah, we’re going to Ibiza! Verplichte PCR-test voor vakantie naar Spanje niet langer nodig

Sinds afgelopen weekend zijn we weer een stapje dichter bij het oude normaal. We kunnen na maanden een hapje eten ín een restaurant, mogen weer naar de bioscoop en worden niet langer al om 20.00 uur van het terras geveegd. Ook is het negatieve reisadvies een paar weken geleden komen te vervallen en wordt er nu per land een kleurcode gegeven. Naar delen van Spanje kun je dan ook weer op vakantie, en vanaf vandaag zelfs zónder verplichte PCR-test.

Verplichte PCR-test voor Spanje geschrapt

Kun je niet wachten om weer je koffers in te pakken, om een week (of twee) zon, zee en strand tegemoet te gaan? Als je je vakantie nog niet geboekt hebt, is dit misschien wel de doorslaggevende factor om het wél te doen. De verplichte PCR-test wordt vanaf maandag namelijk geschrapt voor een vakantie naar Spanje, zo maakt het Spaanse ministerie van Volksgezondheid bekend.

Toeristen ontvangen

De reden achter het schrappen van de verplichte PCR-test voor reizigers is simpel: Spanje hoopt op deze manier het toerisme weer op gang te krijgen. “Elke dag zetten we een nieuwe stap richting normalisatie”, aldus de verantwoordelijke minister Carolina Darias Darias.

Dit heb je nodig

Heb je al een vakantie naar Spanje in het vooruitzicht? Lucky you, want het scheelt je een hoop geld als je geen verplichte PCR-test hoeft te doen om in het vliegtuig te mogen stappen. Wat je dan wel nodig hebt om het land binnen te komen? Een negatieve antigenentest (die maximaal 48 uur oud is), of het bewijs van volledige inenting of van genezing van het coronavirus is genoeg.

Lees ook
Niksen op het strand of toch een actieve stedentrip? Dít is jouw perfecte vakantie volgens je sterrenbeeld

Grotendeels code oranje

Wat overigens wel goed is om te weten, is dat voor het grootste deel van Spanje nog altijd code oranje geldt. Dit betekent dat het wordt afgeraden om hierheen te gaan, mits het om een noodzakelijke reis gaat. De Canarische eilanden en de Balearen hebben wel al code geel.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA.nl | Beeld: Getty Images