Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Geen kaartjes voor het Songfestival kunnen scoren? Híer bekijk je de finale ook groots en feestelijk

Geen kaartjes voor het Songfestival kunnen scoren? Híer bekijk je de finale ook groots en feestelijk

Reizen & Uitjes
Geen kaartjes voor het Songfestival kunnen scoren? Híer bekijk je de finale ook groots en feestelijk

Voor het eerst in ruim veertig jaar strijkt het Songfestival – als het coronavirus geen roet in het eten gooit – neer in ons kikkerlandje. Een unieke gebeurtenis waar honderdduizenden Nederlanders kaartjes voor probeerden te bemachtigen. Helaas is het live-spektakel bijwonen slechts voor een klein groepje geluksvogels realiteit. Heb jij ook naast het net gevist of vond je de hoge prijzen te gek? Dan hebben we leuk nieuws.

Songfestival op groot scherm

Het is natuurlijk bijzonder om de grote finale van het Eurovisiesongfestival, waarin Nederland als gastland voor het eerst te zien zal zijn met zanger Jeangu Macrooy, live mee te maken. Als dat er helaas net niet in zit, ben je gelukkig niet meteen op je eigen woonkamer aangewezen; er zijn meer plekken waar je het muziekfestijn op nét even specialere wijze kunt volgen. Op het witte doek, bijvoorbeeld.

Voor een prikkie front row

De finale op zaterdag 16 mei zal live te volgen zijn in de zalen van bioscoopketen Vue. Dat heeft het concern maandag bekendgemaakt. Bioscopen in Alkmaar, Den Bosch, Eindhoven, Hilversum en Kerkrade tonen de grote laatste show van het Songfestival, dat dit jaar gehouden wordt in de Rotterdamse concertzaal Ahoy. Kaartjes zijn al te koop en voor iedereen met een minder goed gevulde portemonnee óók bereikbaar: voor slechts € 6,- zit je front row (of midden-midden, in een bioscoopzaal toch vaak net even prettiger voor je nek enzo). Dan kan er misschien zelfs nog een bak popcorn en een luxe drankje vanaf, niet?

Lees ook
Dubbel zien: dit is de tweelingbroer van songfestivalzanger Jeangu Macrooy

Succesformule

Vorig jaar zagen songfestivalfans live op het witte doek hoe Duncan Laurence won en daarmee het liedjesspektakel naar Nederland haalde. Naast Vue zonden ook Kinepolis en Pathé de finale uit in meerdere zalen. Of deze ketens ook in 2020 de finale tonen, is nog niet bekend. Al is het aannemelijk dat zij het voorbeeld van Vue volgen, zeker nu Nederland gastland is. We houden het voor je in de gaten!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Still

Shoppen is altijd een goed idee