Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Pas op! Lopen op slippers kost je vanaf nu een fikse boete in deze Italiaanse regio

Pas op! Lopen op slippers kost je vanaf nu een fikse boete in deze Italiaanse regio

Reizen & Uitjes
Pas op! Lopen op slippers kost je vanaf nu een fikse boete in deze Italiaanse regio

Staat er deze zomer een tripje naar Italië op de planning? En dan in het bijzonder naar de vijf dorpjes van Cinque Terre? Pas dan op, want lopen op het luchtige schoeisel kan je vanaf nu namelijk flink wat geld kosten. 

De Italiaanse media laat weten dat het rondlopen op slippers in het Nationaal park je wel 50 tot 2.500 euro (!) kan kosten. Gewoon een stel gympen aan dus; en die kun je ook wel gebruiken als je van dorp tot dorp wilt gaan lopen. En laat deze lange wandeling nu ook precies de reden zijn dat de regel is ingevoerd.

Lees ook
Zó overleef je als koppel succesvol jullie eerste vakantie samen

Verwondingen

Want wanneer je eigenwijs met slippers het heuvelachtige wandelpad probeert af te leggen, is er niet alleen een grote kans dat je jezelf tegen gaat komen, het levert je ook flink wat blaren op. En daar was de regio helemaal klaar mee. De verwondingen zijn namelijk niet alleen vervelend voor jezelf, maar ook vooral voor het park. Helikopters moesten ingeschakeld worden om mensen over te brengen naar het ziekenhuis. Parkdirecteur Patrizio Scarpellini laat daarom weten aan verschillende Italiaanse media dat er nu een boete staat op het dragen van flipflops. Dus hop, trek die bergschoenen aan en je loopt fluitend door het prachtige landschap.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Het Nieuwsblad | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee