Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > SBS komt met variant op ‘Robinson’: kandidaten maken kans op astronomisch bedrag

SBS komt met variant op ‘Robinson’: kandidaten maken kans op astronomisch bedrag

Reizen & Uitjes
SBS komt met variant op ‘Robinson’: kandidaten maken kans op astronomisch bedrag

Terwijl een nieuw seizoen van ‘Expeditie Robinson’ op punt van beginnen staat, is SBS druk bezig met de voorbereidingen van een vergelijkbare variant van de kijkcijferknaller van RTL. Later dit jaar moet ‘Million Dollar Island’ op televisie verschijnen: een programma van de makers van Expeditie, waar de ultieme ‘survivaltopper niet alleen naar huis gaat met eeuwige roem, maar ook met een duizelingwekkende miljoen euro.

Kandidaten gezocht

Een miljoen, een voor Nederlandse begrippen astronomisch bedrag dat zelden in een programma wordt weggegeven. Nou SBS, jullie hebben onze aandacht! De zender heeft laten weten momenteel druk op zoek te zijn naar kandidaten.

99 tegenstanders

De kandidatenoproep licht een puntje van de sluier op: “Voor een avontuurlijk nieuw programma bij SBS 6 zijn we op zoek naar mannen en vrouwen die twee maanden kunnen overleven op een onbewoond eiland en kans willen maken op één miljoen euro. Hoe zorg je ervoor dat jij het spel slim speelt en na zestig dagen de finale haalt, met nog 99 anderen in de race? Laat ons weten hoe jij dit aanpakt en waarom jij het verdient om dit eiland te betreden en daarmee kans maakt op die reusachtige geldprijs.”

Een beetje van dit, een beetje van dat?

John de Mol lijkt met het nieuwe programma enkele ‘oude’ formats te willen combineren. Naast de Expeditie Robinson-associatie denken wij toch ook meteen een beetje aan het bizarre programma Get The F*ck Out Of My House, waarin honderd man het zo lang mogelijk moest zien uit te houden in één eengezinswoning. Ook proeven we een lichte Utopia-vibe, maar dan op een exotische locatie. En eh, schoot The Hunger Games toevallig nog bij iemand anders door het hoofd? Spannend, we zijn héél benieuwd!

Lees ook
Eva Koreman onthult: is er wel óf niet vals gespeeld tijdens halve finale van Expeditie?

Nieuw seizoen ‘Expeditie’!

Aanstaande donderdag begint exclusief op Videoland het langverwachte nieuwe seizoen van Expeditie Robinson met – voor het eerst in jaren – enkel onbekende kandidaten. Het gaat ouderwets tussen de Nederlanders en de Belgen, alsof we twintig jaar terug in de tijd gaan. Zin in! De presentatie ligt in handen van ‘onze’ Geraldine Kemper en de Vlaming Bartel van Riet.

Interesse in het nieuwe SBS-format? Aanmelden kan hier, op de website van SBS 6.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: MediaCourant | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee