Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Nieuwe reisadviezen bekend: in déze landen ben je weer helemaal welkom

Nieuwe reisadviezen bekend: in déze landen ben je weer helemaal welkom

Nieuwe reisadviezen bekend: in déze landen ben je weer helemaal welkom

Het gaat de laatste tijd gelukkig eindelijk wat beter met de coronacijfers en dat heeft in Nederland voor een versoepelingetje hier en een versoepelingetje daar gezorgd. De terrassen zijn weer open en vanaf 19 mei gaan sportscholen onder andere ook weer open. En waar menig Nederlander op zat te wachten: vanaf vandaag mogen we weer op vakantie naar déze landen.

Reisadviezen Nederland

Vanaf vandaag is vakanties boeken (en op vakantie gaan) weer een stuk makkelijker. Nederland heeft het reisadvies voor een beperkt aantal landen namelijk van code oranje naar code geel of zelfs groen gezet. Met andere woorden: reizen naar deze landen is dus niet meer streng afgeraden en zal dus een stuk makkelijker verlopen – ook met reisverzekeringen. Tot nu toe gold er voor een lange tijd code rood of oranje voor over de hele wereld – voornamelijk noodzakelijke reizen, dus.

Per land beoordelen

En omdat de cijfers dus eindelijk dalen, beoordeelt Nederland reizen naar andere landen vanaf nu weer apart. Hierbij wordt rekening gehouden met of wij Nederlanders überhaupt wel welkom zijn (duh), en of er relatief weinig besmettingen zijn in dat land. Die landen worden vanaf nu dus bestempeld als groen of geel: iedereen mag er weer naartoe, maar er moet natuurlijk wel gelet worden op veiligheidsrisico’s en dergelijke. De coronamaatregelen gelden ook nog gewoon overal.

Positieve reisadviezen

Nu wil je natuurlijk ook graag weten wélke landen je dan eindelijk weer mag bezoeken, dus we houden je niet langer in spanning. Dit is het lijstje met de landen waarvan Nederland nu heeft besloten dat ze veilig genoeg zijn om naartoe te reizen.

  • Finland – geel
  • Ierland – geel
  • Malta – geel
  • Portugal (inclusief de Azoren en Madeira) – geel
  • De Noord-Egeïsche eilanden, Zuid-Egeïsche eilanden, Ionische eilanden – geel
  • De Balearen en Canarische eilanden – geel
  • Aruba, Curaçao en Sint Maarten – geel
  • Saba en Sint Eustatius – groen
  • Rwanda – geel
  • Thailand – geel

Lees ook
Klaar met werken aan de keukentafel? Ga op ‘workation’ naar tropische bestemming Aruba

Vakanties boeken

Doordat deze landen weer een positief reisadvies hebben, wordt er verwacht dat er dus ook snel veel vakanties geboekt gaan worden. Niet alleen voor in de zomer, maar ook voor in bijvoorbeeld eind mei en juni al. Als de cijfers blijven dalen, zullen er steeds meer landen ‘open’ gaan, waardoor we stukje bij beetje onze vrijheid weer terugkrijgen. Fingers crossed. 

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Getty