Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Ook alle hoop op meivakantie naar de zon vervlogen: ‘Kabinet verlengt negatief reisadvies’

Ook alle hoop op meivakantie naar de zon vervlogen: ‘Kabinet verlengt negatief reisadvies’

Ook alle hoop op meivakantie naar de zon vervlogen: ‘Kabinet verlengt negatief reisadvies’

Het advies om niet naar het buitenland op vakantie te gaan blijft nog zeker tot half mei van kracht. Dat melden Haagse bronnen naar aanleiding van een bericht van ‘De Telegraaf’. Het kabinet had eerder aangekondigd om deze week duidelijkheid te willen bieden over de reismogelijkheden in de meivakantie.

Oranje reisadvies

Voor alle landen in de wereld geldt een oranje reisadvies. Dat betekent dat alle reizen die niet strikt noodzakelijk zijn, bijvoorbeeld voor vakantie of familiebezoek, dringend worden afgeraden. Dat advies zou in ieder geval gelden tot en met 15 april, maar wordt nu dus met een maand verlengd. Het lijkt één van de vele maatregelen waarvan we dinsdag – tijdens een nieuwe persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge – te horen zullen krijgen dat we er nog even niet van af zijn.

Optimisme verdwenen

Ingewijden meldden eerder al dat de huidige situatie met het coronavirus weinig ruimte biedt voor versoepelingen. Vergeleken met twee weken geleden, toen demissionair minister-president Mark Rutte zich nog voorzichtig optimistisch toonde over de meivakantie, ziet het er een stuk somberder uit. Het aantal dagelijkse besmettingen is flink opgelopen en ook de druk op de ziekenhuizen is toegenomen.

Weinig vooruitgang in Europa

In veel populaire vakantielanden gaat het evenmin de goede kant op. De versoepelingen die België volgende maand had willen doorvoeren, zijn tot nader order uitgesteld. Ook Duitsland koerst af op een verlenging van de huidige lockdown. En Frankrijk nam vorige week in meerdere regio’s, waaronder de hoofdstad Parijs, zelfs extra maatregelen om het virus een halt toe te roepen.

Lees ook
Mogelijke heropening terrassen lijkt slechts ’n zoethouder: weinig positieve berichten over nieuwe persco

Meivakantie

De meivakantie loopt voor alle scholen van 1 tot en met 9 mei. Daarnaast hebben onderwijsinstellingen de mogelijkheid om hun leerlingen ook de week daarvoor of de week daarna vrij te geven.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Getty