Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Om deze redenen kun je beter kiezen voor een vroege vlucht

Om deze redenen kun je beter kiezen voor een vroege vlucht

Reizen & Uitjes
Om deze redenen kun je beter kiezen voor een vroege vlucht

Je moet in het holst van de nacht naar het vliegveld – hallo, ochtendhumeur – maar je bent wél lekker op tijd op de plek van bestemming. Voordeeltje, right? Toch is dat niet de enige reden waarom je het beste een vroege vlucht kunt boeken.

Al die maanden van tevoren lijkt een korte nacht een prima idee – slapen doe je wel op het strand -, als het moment eenmaal daar is vervloek je jezelf toch wel een beetje. Maken die paar uurtjes nu echt nog uit? Ja, wel dus. Dat onthult stewardess Stella Connolly aan NBC Nieuws.

Geen vertraging

En de reden is eigenlijk heel simpel: met zo’n vroege vlucht heb je de minste kans op vertraging. Zij verklaart: “Vroege ochtendvluchten zijn de beste. Ze zijn bijna altijd op tijd. Naarmate de dag verstrijkt, als een vlucht te laat is dan ontstaat er een soort sneeuwbaleffect en ontstaat een hoger risico dat vluchten worden vertraagd. Ik raad dan ook aan om vroeg te vliegen.”

Lees ook
Handig! Met deze tips laat je je werk voortaan écht thuis tijdens de vakantie

Schoon vliegtuig

Maar dat niet alleen, ook is het vliegtuig een stuk schoner als je op tijd in de lucht zit. Stella geeft aan dat hoewel er tussendoor natuurlijk genoeg opgeruimd en gepoetst wordt, er bij de vroegste vlucht een echt een grondige reiniging plaatsvindt zonder passagiers aan boord. Alle reden dus om toch vroeg je bed uit te komen. En een goed excuus voor een siësta toch?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA.nl | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee