Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Van de makers van ‘Frozen’ en ‘Vaiana’: dit magische nieuwe Disney-avontuur is onderweg naar de bios

Van de makers van ‘Frozen’ en ‘Vaiana’: dit magische nieuwe Disney-avontuur is onderweg naar de bios

Reizen & Uitjes
Van de makers van ‘Frozen’ en ‘Vaiana’: dit magische nieuwe Disney-avontuur is onderweg naar de bios

Frozen en Vaiana behoren zonder twijfel tot enkele van de mooiste animatiefilms die Disney de afgelopen twee decennia maakte. Momenteel is er een nieuw, magisch mooi spektakel in aantocht, waarin weer een dappere vrouw de heldin van het verhaal is. De eerste trailer van ‘Raya and The Last Dragon’ is hier en wij kunnen nú al niet wachten!

Drakenjacht

Lang geleden leefden mensen en draken in harmonie samen. Maar toen een kwade kracht het land bedreigde, offerden de draken zich op om de mensheid te redden. Nu, vijfhonderd jaar later, is datzelfde kwaad teruggekeerd… Het is aan Raya om de legendarische laatste draak op te sporen in de hoop dat deze het gebroken land en de verdeelde mensen kan redden. Tijdens haar reis leert Raya echter dat er meer dan een draak nodig is om de wereld voor de ondergang te behoeden. De trailer belooft vast veel goeds: we zien prachtige beelden, vol spanning en actie. Uiteraard is-ie wel Disney-proof met schattige wezentjes als side kicks.

Klinkende namen

De film is geregisseerd door Paul Briggs (Frozen 2), Dean Wellins (Vaiana) en John Ripa (Big Hero 6). Het script is geschreven door Adele Lim (Crazy Rich Asians) en Qui Nguyen. Die hebben met z’n allen best een indrukwekkende cv’tje. De hoofdrol is voor Kelly Marie Tran, die je kunt kennen van Star Wars: The Last Jedi.

Lees ook
Stiekem al in de decemberstemming? Dit zijn alle kerstfilms op Videoland om nú al te kijken

Veelbelovende beelden

Onlangs werd bekend dat de beoogde kaskrakers Mulan (live action) en Soul (het nieuwe Pixar-pareltje) vanwege de coronacrisis niet in de bioscoop zullen verschijnen, maar direct op streamingsdienst Disney+. De filmstudio lijkt echter goede hoop te hebben voor het nieuwe jaar. Voor Raya and The Last Dragon is wel degelijk een bioscooprelease gepland en wel op 12 maart. Laten we héél hard hopen dat we tegen die tijd met de kids (of zonder, ook helemaal prima) zorgeloos kunnen neerploffen in die fijne rode stoelen. Popcorn en gaan!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Superguide | Beeld: Disney

Shoppen is altijd een goed idee