Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Zin om erop uit te gaan? Probeer de nieuwe kampeertrend ‘bivvying’ dan eens

Zin om erop uit te gaan? Probeer de nieuwe kampeertrend ‘bivvying’ dan eens

Zin om erop uit te gaan? Probeer de nieuwe kampeertrend ‘bivvying’ dan eens

Kun je niet wachten om eindelijk weer eens je spullen te pakken en ergens anders dan je eigen bed te slapen? De een kiest dan voor een luxe hotel, de ander gaat liever kamperen. Mocht je vooral van dat tweede houden, dan hebben we een leuke tip voor je. Er is namelijk een nieuwe kampeertrend: bivvying. Een no-nonsense manier om nog dichter bij de natuur te komen. 

Bivvying

Ga helemaal back to basic door te ‘bivvyen’, ofwel: kamperen zónder tent. We weten allemaal dat kamperen best een hoop werk kan zijn. Je moet tenslotte een tentje meeslepen, alle boodschappen en en de spullen om eten op klaar te kunnen maken meenemen. Dat kan ook anders. Ben je een beetje avontuurlijk ingesteld en heb je wel zin om terug naar de basis te gaan? Dan is bivvying wellicht iets voor jou. Het enige dat je hiervoor nodig hebt, is een goede slaapzak.

Escapisme

Na ruim een jaar aan huis gekluisterd te hebben gezeten, begint het escapisme ons allemaal te bekruipen. En wat is er nou nog mooier dan een nacht doorbrengen onder de sterrenhemel? Sian Anna Lewis van de populaire reisblog ‘The Girl Outdoors’ beschrijft bivvying als een ‘subtiele manier’ van wildkamperen.

Lees ook
Marije over de eerste keer kamperen: ‘Over 10 jaar proberen we het misschien nog een keer’

Goede nachtrust

Is een goede nachtrust voor jou heilig? Dan kun je deze trend misschien maar beter overslaan, want de kans dat je een volle nacht van acht uur gaat maken, is vrij klein. Maar avontuurlijk is het wel. De meeste bivvyers blijven overigens wel dichtbij huis. Zo hoef je geen avondeten of ontbijt mee te slepen (en mocht je nou écht geen slaap kunnen vatten, dan kun je altijd nog je eigen bed opzoeken). Belangrijk om mee te nemen is warme kleding en een warme slaapzak – het liefst eentje die waterdicht is. De ervaren bivvyers raden aan om in een bos of op een andere beschutte plek te slapen. Je moet in ieder geval niet bang zijn; de kans op nachtelijk bezoek van een wild beest is namelijk vrij groot als je zonder tent in de natuur slaapt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN | Beeld: Getty Images