Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Prachtig: beer mag voor het eerst naar buiten

Prachtig: beer mag voor het eerst naar buiten

Reizen & Uitjes
Prachtig: beer mag voor het eerst naar buiten

Na jarenlange gevangenschap in een klein kooitje werd beer Tuffy afgelopen september gered. Tuffy werd gevangen gehouden om zijn galblaas. Berengal wordt in sommige landen gebruikt als medicijn voor onder andere galstenen en koorts.

Sinds zijn redding is de beer flink onder handen genomen door een team van dierenartsen van Animals Asia’s Vietnam sanctuary. Tuffy’s galblaas was zo beschadigd dat deze verwijderd moest worden. Onderzoek wees uit dat hij jarenlang met pijn moet hebben geleefd. Daarnaast had hij drie tanden die verwijderd moesten worden en pijnlijke, uitgedroogde poten.

Deze week was Tuffy eindelijk voldoende gerehabiliteerd om naar buiten te mogen. Hij vond het heerlijk en kon vooral van het water geen genoeg krijgen. Tuffy was zelfs zo blij om buiten te zijn dat hij zijn binnenverblijf niet meer in wou. Hij heeft die nacht onder de sterren geslapen.

“Na jaren van weinig of geen water, voelde dit bad als een ware oase. Het moet een enorme opluchting geweest zijn om nu eindelijk de vrijheid te hebben om rond te spetteren in het water na jaren alleen maar op de harde, metalen staven van de kooi op de galboerderij te hebben gestaan. ”

 

Meer dieren

Shoppen is altijd een goed idee