Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Op vakantie? Breng je groene vrienden naar dit heuse plantenhotel

Op vakantie? Breng je groene vrienden naar dit heuse plantenhotel

Reizen & Uitjes
Op vakantie? Breng je groene vrienden naar dit heuse plantenhotel

Geen buren die jouw planten kunnen verzorgen als je op vakantie bent? No worries, de VU in Amsterdam geven jouw groene vrienden vanaf nu met liefde water.

Een groene omgeving draagt bij aan een goede (mentale) gezondheid, zo blijkt uit onderzoek. Voor de VU is dat een van de redenen om een plantenhotel te openen.

Meer planten

De bibliotheek van de VU wordt deze zomer omgetoverd tot groene oase. Omdat het welzijn van de studenten belangrijk is voor de universiteit vroegen zij hun boekenwurmen hoe de universiteitsbibliotheek ingericht moest worden. Veel studenten hebben planten thuis en gaven aan die ook graag in de stille studieruimte terug te willen zien. Dat gegeven, en het vooruitzicht op de naderende zomervakantie maakte dat de universiteit besloot een plantenhotel te openen.

Lees ook
Déze slaapkamerplanten helpen je aan een goede nachtrust, ja echt

Ruildienst

Op dit moment is de oppasservice alleen voor VU-studenten bedacht, maar de universiteit gaat er over nadenken om het voor een breder publiek toegankelijk te maken. Want het is natuurlijk een ultra slim bedachte ruildienst: wij helpen de universiteit (gratis) op te bloeien, en de VU houdt jouw plantje in bloei. Zoiets noem je ook wel: win-win.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA.nl | Beeld: iStock, Facebook

Shoppen is altijd een goed idee