Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Pak je zakdoekjes maar: 5 films om bij te huilen

Pak je zakdoekjes maar: 5 films om bij te huilen

Pak je zakdoekjes maar: 5 films om bij te huilen

Soms even flink huilen doet een mens gewoon goed. Wedden dat je een traantje wegpinkt bij één van de volgende films?

1. The Green Mile (1999)

Deze Amerikaanse dramafilm is misschien al oud, maar daar laten we ons niet door afschrikken. The Green Mile laat je op een heel unieke manier kennismaken met de dodencel. En wat moet je in hemelsnaam doen als een onschuldig iemand op de stoel dreigt te belanden? Bedankt, Tom Hanks en Michael Clarke Duncan, voor deze prachtige film.

2. A Walk To Remember (2002)

Een drama gebaseerd op het boek van onze persoonlijke held: Nicholas Sparks. Want zeg nu zelf: hij weet precies hoe hij elke vrouw aan het huilen moeten krijgen. We kennen natuurlijk allemaal The Notebook en Dear John, maar A Walk To Remember doet zeker niet onder.

3. P.S. I Love You (2007)

Wat zou jij doen als je de liefde van je leven verliest aan een hersentumor? Niet meteen iets leuks om aan te denken, maar het overkomt Holly. Haar leven wordt een puinhoop tot ze brieven ontvangt van haar overleden echtgenoot. Via deze weg went ze zoetjesaan aan haar nieuwe leven. Want ja, Holly was zijn hele leven, maar hij was maar een klein hoofdstuk in het hare.

4. My Sister’s Keeper (2009)

Het is hard om te horen, maar Anna (Abigail Breslin) is alleen ter wereld gebracht om als donor te dienen voor haar oudere zus die leukemie heeft. Samen met Cameron Diaz, Sofia Vassilieva en Alec Baldwin zet ze het beste van zichzelf neer in een toch niet zo eenvoudig verhaal. Tranen verzekerd.

5. Hachi: A Dog’s Tale (2009)

Hachi: A Dog’s Tale, is – geloof het of niet – het waargebeurde verhaal over een hond die negen jaar lang op zijn overleden baasje wacht. Hoe langer de film duurt, hoe ouder de hond wordt en hoe meer zakdoeken je nodig hebt. Trust us.


Lees ook: