Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Last minute op vakantie? Let op: voor déze landen geldt nu ‘oranje reisadvies’

Last minute op vakantie? Let op: voor déze landen geldt nu ‘oranje reisadvies’

Last minute op vakantie? Let op: voor déze landen geldt nu ‘oranje reisadvies’

In tijden van corona willen we massaal op vakantie (alleen al vanwege het positieve effect), maar dat is niet zonder risico. Heb jij je langverwachte reis naar het buitenland al geboekt? Dan moeten we je misschien teleurstellen. In steeds meer (delen van) Europese landen geldt namelijk weer een oranje reisadvies – nu ook in déze populaire vakantiegebieden.

Oranje reisadvies

Een oranje reisadvies betekent dat vakanties worden afgeraden – je mag alleen reizen als het écht noodzakelijk is. Ook worden vakantiegangers verzocht om bij terugkomst tien dagen in thuisquarantaine te gaan. Hoewel sinds 15 juni veel landen binnen Europa een geel reisadvies hebben gekregen (reizen is mogelijk, maar er zijn wel risico’s), zijn er steeds meer landen en gebieden waar nu code oranje voor is afgegeven. Zo geldt er momenteel een oranje reisadvies voor: Zweden, Ierland, Bulgarije, Roemenië, Kroatië, Malta, Aruba, Finland, Estland, Letland en Litouwen.

Spanje, Frankrijk en België

Helaas blijft het daar niet bij. Zo heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken op 15 augustus ook een oranje reisadvies afgegeven voor delen van Spanje, Frankrijk en België. Het gaat onder andere om populaire vakantiebestemmingen als Mallorca en Ibiza. Ook voor andere gebieden in Spanje geldt code oranje: Madrid, Burgos, Salamanca, Almería en Navarra. Waar het in Frankrijk gaat om het gebied rondom Parijs en Bouches-du-Rhône (bij Aix-en-Provence en Marseille), heeft in België de hoofdstad Brussel code oranje gekregen. In al deze gebieden neemt het aantal coronabesmettingen weer flink toe.

Lees ook
Bijna op reis? Zó gaat het met het coronavirus op jouw vakantiebestemming

Hier kun je wél naartoe

Dan wil je natuurlijk ook weten waar je wél heen kunt, mocht je reis(plannen) geannuleerd zijn. Gelukkig blijven er genoeg landen over voor een vakantie over de grens. Buurlanden als België (met uitzondering van Brussel en Antwerpen) en Duitsland zijn toegankelijk, evenals zomerse bestemmingen als Frankrijk, Oostenrijk en Italië. Maar let wel: per land kunnen de coronamaatregelen behoorlijk uiteenlopen. Zo moet je bij aankomst in Griekenland een negatieve coronatest bij je te hebben (die ook nog niet ouder is dan 72 uur) en is het dragen van mondkapjes in veel landen verplicht. Kijk voor de meest actuele informatie op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NOS, Ministerie van Buitenlandse Zaken | Beeld: Getty Images