Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Op vakantie naar Frankrijk/Italië/Spanje? Vergeet dit niet mee te nemen

Op vakantie naar Frankrijk/Italië/Spanje? Vergeet dit niet mee te nemen

Op vakantie naar Frankrijk/Italië/Spanje? Vergeet dit niet mee te nemen

Yes, we kunnen eindelijk weer! Steeds meer landen worden geel of zelfs groen en dat betekent dat we hier zonder al te veel zorgen op vakantie kunnen. Een hoop Nederlanders zullen deze weken richting het zuiden van Europa vertrekken naar Frankrijk, Italië of Spanje. Maar wat moet je nou eigenlijk meenemen op reis? 

Stressvrije vakantie

Nu is op vakantie gaan misschien sowieso al een stressvolle gebeurtenis, maar vooral naar het buitenland reizen tijdens corona kan flink wat stress veroorzaken. Wat moet je nu allemaal meenemen? We leggen het je haarfijn uit. Om te beginnen is het verstandig om de Reis-app van Buitenlandse Zaken te downloaden. Zoek het vakantieland waar je naartoe gaat en zet deze in je favorieten, zo krijg je een melding als de situatie in dat land verandert en kom je niet voor verrassingen te staan.

Frankrijk

Frankrijk heeft groene én gele gebieden. Je kunt naar Frankrijk reizen met je CoronaCheck-app als je volledig gevaccineerd bent (twee weken na de tweede prik). Je hebt dan geen negatieve test nodig. Dat geldt ook wanneer je hersteld bent van corona, hiervoor moet je een positief resultaat van een PCR- of antigeentest kunnen laten zien. Deze moet ouder zijn dan 15 dagen, tot maximaal 6 maanden).

Andere opties zijn:

  • Negatieve PCR-test die niet ouder is dan 72 uur, of;
  • Negatieve antigeentest die niet ouder is dan 72 uur.

Verder hoef je niet in quarantaine en kinderen die onder de 11 jaar zijn, hoeven niet getest te worden. Ook is het belangrijk om te weten dat je je via dit formulier moet registreren als je naar Frankrijk op vakantie gaat.

Spanje

Spanje heeft op dit moment gele en oranje gebieden. Ook in Spanje kun je gebruik maken van de CoronaCheck-app. Kun je deze nog niet gebruiken omdat je nog niet volledig gevaccineerd bent, dan heb je een negatieve PCR test nodig die moet zijn afgenomen binnen 48 uur voor aankomst.

Kom je per vliegtuig of boot aan in Spanje? Dan moet je bij binnenkomst ook (de QR-code van) een ingevulde ‘Health Control Form’ kunnen laten zien. Dit kun je invullen via dit formulier op de website van de Spaanse regering. Je kunt ook de App SpTH (SpainTravelHealth) hiervoor gebruiken.

Lees ook
Aha! Dit is dus de reden waarom je altijd ziek wordt op vakantie

Italië

De meeste delen van Italië zijn groen. Ook in Italië kun je de CoronaCheck-app gebruiken als je volledig gevaccineerd bent, hersteld bent van corona of een negatieve test kunt laten zien. De negatieve test mag maximaal 48 uur oud zijn en dat geldt ook voor kinderen vanaf 6 jaar.

Verder is het ook in Italië van belang om je te registreren, dat doe je via dit formulier op de website van de Italiaanse regering. Hier wordt naar gevraagd bij aankomst.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Nederlandwereldwijd | Beeld: Getty Images