Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Zeg dag tegen een onzuivere huid

Zeg dag tegen een onzuivere huid

Zeg dag tegen een onzuivere huid

De zon laat zich weer zien en dat doet onze huid goed. However, kamp je echt met een onzuivere huid en ben je het spoor een beetje bijster? Dit kun je ertegen doen. 

Propolis

Heb je last van een onzuivere huid? Even voorstellen: Propolis. Een lijmachtige substantie gemaakt door bijen. Hiermee beschermen en ontsmetten de bijen hun bijenkorf en je raadt het al, het heeft dezelfde werking voor een mensenhuidje. Goed tegen puistjes, acne, eczeem, roodheid, verstopte poriën en een koortslip. Ben je al om? Je kunt propolis kopen in de vorm van een zalf, olie, pil of spray. Vraag ernaar bij de drogist of natuurwinkel.

Pepermunt thee

Pepermunt stimuleert de doorbloeding waardoor je huid er beter uit gaat zien. En het heeft nog een verkwikkend effect op je lijf ook. Zetten dus, die pot.

Koffie

Een beetje koffie is goed voor een hele boel. Zo kun je je lijf ermee scrubben of een compres maken van koude koffie en deze op je ogen leggen zodat wallen slinken. Een zelfgemaakt oogmaskertje. Zo gemaakt en ook nog lief voor je portemonnee.

Tandpasta

Een grootmoeders tip: tandpasta. Reken af met onzuiverheden door puistjes voor het slapengaan aan te stippen met wat tandpasta. Het gaat roodheid tegen en droogt het puistje uit waardoor ze snel verdwijnen. Te veel tandpasta kan een droge plek veroorzaken, een beetje vaseline bij de hand hebben kan geen kwaad.

Scrub

Scrub je huid een keer per week voor een gezonde glow! Neem wel een scrub of exfoliator die geschikt is voor het gezicht, niet voor het lichaam. Anders kan het wat te agressief zijn. De meeste drogisterijen hebben er eentje van eigen merk die erg fijn zijn en goedkoop.

Serum

Gebruik niet alleen dagcreme maar ook een serum. Dit werkt bevorderend voor de huid en egaliseert het. Masseer een serum op je gezicht voor een goede doorstroming van het bloed. Een natuurlijke mooimaker.

Zweten

Zweet de onzuiverheden uit je lijf. Sport voldoende en zorg dat je poriën niet verstoppen. En duik ook eens de sauna in!

 

In een mum van tijd een tophuid. Succes!