Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Onderzoek: kids ontwikkelen slaapgewoontes in eerste 5 jaar

Onderzoek: kids ontwikkelen slaapgewoontes in eerste 5 jaar

Onderzoek: kids ontwikkelen slaapgewoontes in eerste 5 jaar

Wist je dat kinderen in de eerste vijf jaar van hun leven slaapgewoontes ontwikkelen for life? Ontwikkelen kindjes in die periode geen gezonde slaapgewoontes, dan hebben zij meer risico op problemen op school, zo blijkt uit recent onderzoek onder 2.880 Australische kinderen. 

Bedtijd

Belangrijk is dus om vol te houden en je kindje een duidelijk slaapschema mee te geven. In het onderzoek staat geschreven dat kids goed moeten beseffen wanneer het tijd is voor hen om te gaan slapen. Vandaar dat ouders er hele shows van maken met een pyjamaparade (welke doen we aan?!), de tandenborstel als vliegtuig en nog per se nog naar het toilet voordat ze onder het deken kruipen.

Slaapgewoontes versus gedragsproblemen

Onderzoekster Kate Williams heeft bij de kinderen, geboren in 2004, tot hun zevende levensjaar een grootschalig slaaponderzoek gehouden. De uitkomst? Bij één op de drie kinderen met gedragsproblemen en emotionele uitbarstingen ontbrak een duidelijk slaappatroon in de eerste levensjaren.

Tips

De tips die het onderzoek meegeeft zijn: zorg voor vaste slaaptijden en een kalmerend ritueel als bijvoorbeeld voorlezen of samen zingen in bed. Zet ook op tijd de televisie uit en geef duidelijk aan dat het tijd is om naar bed te gaan.

Lees en bekijk ook

 

Bron