Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Een normale of een elektrische tandenborstel?

Een normale of een elektrische tandenborstel?

Een normale of een elektrische tandenborstel?

Poets je met een normale tandenborstel of een elektrische tandenborstel? En als je met een elektrische tandenborstel poetst, ben je dan goed bezig? We vragen het ons al jaren af: wat is nu het beste voor je tanden? Daar is nu eindelijk onderzoek naar gedaan!

Handtandenborstel vs. elektrische tandenborstel

De elektrische tandenborstel wint! Dat is wetenschappelijk bewezen door de Nederlandse Martijn Rosema van het Academische Centrum Tandheelkunde Amsterdam. Met een elektrische tandenborstel poets je ongeveer de helft van alle tandplak op je gebit weg. Met de handtandenborstel minder. ”Als je alle tandplak weg wilt poetsen, bereik je dat strikt genomen met beide borstels”, aldus Rosema. Volgens hem is het probleem dat men de gewone tandenborstel niet helemaal gebruiken zoals het eigenlijk zou moeten.

“Je doet je tandpasta erop, en gaat dan rondlopen, dingen klaarleggen voor de volgende dag: je aandacht is ergens anders. Dan ligt het voor de hand dat je niet overal bent geweest. Klinisch gezien ben je dan nog niet helemaal klaar.” Bij de elektrische borstel zit de beweging er al in. “Dan hoef je hem alleen een beetje eerlijk over je gebit te verdelen.”

Oké. Dus voor wie niet in het bezit is van een elektrische tandenborstel, is het belangrijk de aandacht erbij te houden. Dan poets je dus veel beter! En hoe poetst Martijn Rosema eigenlijk zelf? ”Ik ben een hybride poetser. Dat betekent ’s ochtends met de hand en ’s avonds elektrisch.”

Hoe poets jij je tanden? Laat het Flair weten!

 

Bron

Lees ook: Schoonmaken met tandpasta