Je bent hier: Home > Op pad > Dankzij dit handige trucje heb je nooit meer last van muggen

Dankzij dit handige trucje heb je nooit meer last van muggen

Op pad
Dankzij dit handige trucje heb je nooit meer last van muggen

Afgezien van die regenachtige dagen tussendoor lijkt er geen einde te komen aan het stralende weer (hoera!). Maar daarmee komen we ook niet af van die irritante muggen. Tijd om maatregelen te nemen tegen de zoemende beestjes.

Lees ook: Dit moet je doen als je een allergische reactie hebt op muggenbeet

Word je ook helemaal kierewiet van het nachtelijke gezoem in de slaapkamer of op het terras? Met deze truc heb je nóóit meer last van muggen. Beloofd.

Anti-muggenmiddel

Wat heb je nodig? Een plastic fles, een vlijmscherp mes of een grote schaar om de fles mee open te knippen, basterdsuiker, een beetje warm water en een theelepel gist. Dit goedje trekt muggen aan. Om ervoor te zorgen dat ze vervolgens nergens meer naartoe kunnen vliegen, zet je de bovenkant van de plastic fles omgekeerd op de onderkant met de dop naar beneden. Bekijk het filmpje hieronder!

Nog meer middeltjes tegen muggen:

 • Armbandje
  A MosquitNo a day, keeps the insects away! Met dit armbandje houd je muggen en andere insecten op afstand. Handig!
 • Citroensap
  Smeer een beetje citroensap op onbedekte lichaamsdelen, drup een beetje in je haar of zet het op tafel in een schaaltje.
 • Kruiden
  Naast citroensap zijn ook bepaalde kruiden en planten mugafwerend. Denk aan munt, lavendel, eucalyptus en rozemarijn.
 • Ui
  Muggen haten de geur van ui. Snij een ui door en leg het naast je bed, op het nachtkastje. Niet ideaal (hallo ui-geur) maar het werkt perfect!
 • Wollen deken
  Kruip ’s nachts onder een wollen deken, als het niet te warm is. Muggen houden namelijk niet van wol en voorkom je dat je wordt lek geprikt.
 • Zakje water
  Vul en doorzichtig plastic zakje met water en hang het op. De mug ziet het zakje als een spiegel en ziet zichzelf als heel groot (lees: XXXL). Wedden dat-ie er snel vandoor vliegt?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock

Shop de leukste items: