Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Voor als we weer mogen: nieuwe nachttrein verbindt Amsterdam met déze Europese steden

Voor als we weer mogen: nieuwe nachttrein verbindt Amsterdam met déze Europese steden

Voor als we weer mogen: nieuwe nachttrein verbindt Amsterdam met déze Europese steden

Het wachten op zorgeloos vakanties kunnen boeken lijkt verder weg dan we hadden gehoopt. De besmettingsaantallen lopen in rap tempo op, maar toch brengen we nieuws waarmee we weg kunnen dromen naar reizen zoals vanouds. En voor áls dat weer kan is er een nieuwe nachttrein, die stedentrips binnen Europa een stuk vergemakkelijkt.

Duurzamere keuze

Daar waar we vroeger massaal met het vliegtuig gingen, is de afgelopen jaren de populariteit van de trein gestegen. Het is soms een goedkopere optie om je vakantiebestemming te bereiken. Maar vooral met het oog op duurzaamheid verkiezen steeds meer mensen de trein boven het vliegtuig.

Nieuwe nachttrein vanaf Amsterdam

Een nachttrein is in dat geval helemaal ideaal. Je kruipt in bed, gaat slapen en wordt wakker op je eindbestemming. In Nederland waren er echter nog geen nachttreinen, maar daar komt deze herfst verandering in. Want per 15 oktober kun je reizen via GreenCityTrip. Deze nieuwe nachttrein racet je van Amsterdam naar de Europese steden Praag, Venetië, Milaan, Verona, Innsbruck en Wenen.

Lees ook:

Je soulmate gezien in de trein? Zó vind jij je treinflirt terug!

Meer interesse

De interesse in nachttreinen is sinds de opmars van het coronavirus begin vorig jaar zelfs nog flink gestegen. Dat verklaart een woordvoerder van GreenCityTrip in een statement. Dezelfde woordvoerder laat weten dat de plannen van de reisorganisatie zijn om het netwerk van de trein uit te breiden. Het doel: per nachttrein reizen door heel Europa mogelijk maken. Het duurt nog wél even voor we er gebruik van kunnen maken, maar dit geeft in ieder geval een fijn vooruitzicht, non?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Metronieuws | Beeld: Getty Images