Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Niet kunnen slapen door de warmte? Zo wel!

Niet kunnen slapen door de warmte? Zo wel!

Niet kunnen slapen door de warmte? Zo wel!

Kun je niet slapen door de warmte? Voortaan wel, dankzij dit handige trucje!

Niet kunnen slapen door de warmte

Leg minstens één voet buiten de lakens. Dit zorgt ervoor dat je sneller in slaap valt en (tromgeroffel) dat je ook nog eens beter slaapt. Asjemenou, is het echt zo simpel?

Volgens onderzoek wel. Sommige mensen vallen ’s avonds als een blok in slaap, maar dat is niet bij iedereen zo. Er zijn mensen die eindeloos schaapjes tellen (stress of zorgen hebben) in de hoop de slaap te vatten.

Eén voet buiten de lakens

Natalie Dautovitch, woordvoerster van het Nationale Slaap Instituut en professor in de psychologie aan de universiteit van Alabama legt het uit aan Science of US: Als je minstens één voet buiten de dekens houdt, val je veel sneller in slaap en slaap je ook nog eens stukken beter.

Dit komt door het verband tussen slaap en temperatuur. Wanneer je in slaap valt daalt je lichaamstemperatuur. In de diepste slaapcyclus is je lichaamstemperatuur het laagst, namelijk zo’n twee graden minder dan normaal. Doordat je jouw voet buiten de dekens houdt, daalt je lichaamstemperatuur sneller en val je sneller in slaap.

Waarom de voeten?

Oké, maar waarom dan je voeten? Mag het ook een arm zijn? Het antwoord: ”Voeten zijn helemaal onbehaard en zijn voorzien van bloedvaten die erg dicht tegen de huid aanliggen en je lichaam helpen bij de regeling van de temperatuur. Daarom daalt je lichaamstemperatuur sneller als specifiek je voeten niet ingestopt zijn,” aldus de professor.

Handig, wij gaan het uitproberen. Ideaal tijdens een hittegolf!

 

Ga jij het proberen?

Bron

Lees ook:
– Nóóit meer last van muggen (trucje!)
Hittegolf? Zo ga je ermee om!
Trots in bikini of badpak