Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Stop! Laat nooit meer je haar nat knippen

Stop! Laat nooit meer je haar nat knippen

Stop! Laat nooit meer je haar nat knippen

Bij je volgende bezoek aan de kapper kun je beter vragen om je haar te laten knippen als het (min of meer) droog is. Waarom? Hierom!

Haar-knip-drama

Naar de kapper gaan: voor sommige mensen een feestje, voor anderen een groot drama. Meestal heb je wel een beetje in je hoofd hoe het gaat worden. Je legt het uit aan je kapper en verwacht dat hij of zij het helemaal naar wens knipt. Helaas is dat vaak niet het geval. Je haar is bijvoorbeeld korter dan je wilde, het is ongelijk geknipt of je hebt lelijke laagjes in je haar gekregen. Het gevolg is een vicieuze cirkel: je stelt je kappersbezoek zo lang mogelijk uit, wat weer lelijke dode puntjes kan opleveren. Die lelijke puntjes moeten eraf worden geknipt en zo wordt het weer te kort. Maar waarom wordt je haar dan steeds zo kort geknipt?

Nat haar knippen

Dat kan komen omdat je haar nat wordt gemaakt. Het wordt hierdoor langer en daardoor is het moeilijker te bepalen hoe het geknipt moet worden. Zeker als je een grote bos krullen hebt, heb je pech. Je haar kan dan namelijk wel twee keer zo lang worden als het nat en dus steil is. Je tast hierdoor de natuurlijke textuur aan waardoor je kapper het sneller scheef kan knippen. De stelling achter dit verhaal: ‘Als je je haar niet nat draagt, waarom zou je het dan nat laten knippen?’

Zo moet het wel

Maar wat is dan de beste manier om je haar te laten knippen? Wij snappen heus wel dat droog knippen vaak niet de beste optie is. Het haar kan klitterig zijn en moeilijker te doorkammen. Het handigst is dus om je haar vochtig te maken, waardoor je er wel makkelijk doorheen komt, maar niet zo nat dat het gaat hangen. Voilà! Nooit meer met een slecht geknipte coupe naar huis.

Laat jij je haar nat knippen?

Bron: Woman’s Day

Lees ook: