Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Wat meloen met je gezondheid kan doen

Wat meloen met je gezondheid kan doen

Wat meloen met je gezondheid kan doen

Wist je dat meloen familie is van de komkommer? Dat het dus geen fruit is, maar een groente? En wist je dat meloen heel erg gezond is? Het zit boordevol ijzer, kalium en vitamine C. Zet maar op je boodschappenlijst: meloen! Als je nu nog niet om bent…

Hoge bloeddruk

Mensen met een hoge bloeddruk wordt geadviseerd meloen te eten. Dat komt door de grote hoeveelheid kalium die er in meloen zit. Een kwart meloen bevat ongeveer 850 milligram, dat komt neer op 20 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Libido

Meloen is niet alleen goed voor je huid, het is ook goed voor je hart, het helpt bij afvallen, bestrijdt infecties en het verhoogt je libido.

Antioxidant

Meloen bevat naast ijzer, kalium en vitamine C ook lycopeen en bètacaroteen. Een antioxidant dat cellen in het lichaam beschermen tegen vrije radicalen en tevens helpen om cellen die beschadigd zijn door de zon te herstellen. Daarbij wordt bètacaroteen ook omgezet in vitamine A dat goed is voor je haar en ogen.

Nerveus?

Eet meloen. Meloenen helpen namelijk ook tegen stress, zo is gebleken uit een Franse studie. In meloen zit namelijk een stofje dat ervoor zorgt dat symptomen van stress en vermoeidheid afnemen.

Fris gezicht

De schil van de meloen werkt als een natuurlijke mini-facelift. Het zorgt ervoor dat de huid zich sneller herstelt en er frisser uit ziet. En het trekt de huid een beetje strak, perfect voor de rijpere huid dus.

Acne

Citrulline zit in het witte gedeelte van meloen en schijnt goed te zijn voor een hele waslijst aan kwaaltjes. Het zorgt ervoor dat je aderen tot rust komen en puistjes bijvoorbeeld minder rood worden.

Wist je dat je bij McDonald’s elke eerste woensdag van de maand gratis meloen kunt eten? Bij aankoop van een Happy Meal ontvang je op deze Fruitige Woensdag een gratis Smulmeloentje. Met dit gratis fruit-initiatief hoopt McDonald’s het eten van fruit door kinderen te stimuleren.