Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > In no-time mee-eters verwijderen

In no-time mee-eters verwijderen

In no-time mee-eters verwijderen

We hebben er allemaal weleens last van: mee-eters. Hoeveel geld we ook uitgeven aan dure maskers, neusstrips of crèmetjes, we komen er maar niet vanaf. Voor deze simpele reinigingen heb je gelukkig geen dure producten nodig.

Scrubben met zout en citroensap

De citroen heeft een reinigende werking en het zout werkt antibacterieel, zuivert je poriën en verwijdert je mee-eters. Mix een eetlepel (zee)zout met een halve theelepel citroensap en een eetlepel water. Scrub het goedje rondom je neus en laat het gedurende drie à vier minuten intrekken. Spoel het daarna af met lauwwarm water.

Reinigen met havermout, honing en yoghurt

Deze combinatie is niet alleen lekker om op te eten, hij werkt ook goed als verzorgende reiniger. De yoghurt heeft een verkoelend effect. Meng een eetlepel natuurlijke yoghurt met een theelepel honing en een klein handje havermout. Smeer het mengsel op de mee-eters en de rest van je gezicht en laat het ongeveer tien minuten zitten. Spoel af met lauwwarm water.

Masker met aspirine en honing

Aspirine? Jazeker! Hierin zit het goedje salicylzuur, dat ontstekingsremmend werkt en dus heel goed je mee-eters kan verwijderen. Verpulver vier aspirines en meng deze met anderhalve theelepel honing en een paar druppels citroensap. Meng goed, breng aan op je mee-eters en laat zo’n 10 tot 15 minuten intrekken. Spoel daarna goed af met water.

Scrub met groene thee

Groene thee bevat antioxidanten die je lichaam van binnenuit reinigen. Maar ook aan de buitenkant van je lichaam kan het goed werken. Vermeng de losse thee met een klein beetje water en smeer dit op de onzuivere plekjes. Scrub goed en laat eventueel nog een paar minuten zitten. Nu goed afspoelen en je hebt weer een schone en frisse huid!

Hoe houd jij je huid schoon?

Lees ook: