Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Maak je dromen waar (en nu echt!)

Maak je dromen waar (en nu echt!)

Maak je dromen waar (en nu echt!)

(Copyright: Corbis)

Jij weet precies wat je wilt, alleen… hoe pak je dit aan? Met deze 6 slimme tips maak je je dromen waar. Tip 1: lees dit artikel!

1. Focus

Vraag jezelf eens af: wat maakt je echt gelukkig? Wanneer vliegt de tijd voorbij en bruis je van de energie? Wat is er typisch aan die situatie? Laat je niet beïnvloeden door je omgeving of door de maatschappij. Je hoeft niet af te studeren op je 21ste en je hoeft niet getrouwd te zijn op je 30ste…

2. Leer van je fouten

Poging mislukt? Niet erg! Hier krijg je een kans om te leren. Waarom is je plan mislukt? Klopte je doel niet? Had je niet de juiste middelen? Heb je de volgende keer hulp nodig? Zolang je maar je lessen trekt is het geen verloren poging.

3. Research

Hoe kun je je droom bereiken? Wat is ervoor nodig? Moet je er iets speciaals voor onder de knie hebben, ga dan op zoek naar een cursus. Heb je een partner nodig, zoek dan iemand die jou wilt steunen.

4. Get real

Beeld je eens in dat je je droom behaald hebt. Wat voor leven leef je dan? Heb je veel vrije tijd, wie zijn je vrienden, waar kruipt je tijd in…?

5. Visie

Elke begin is moeilijk. En wat je doel ook is, het zal niet altijd van een leien dakje lopen. Laat je niet ontmoedigen als het even slecht gaat, maar houd je doel voor ogen. Bekijk het op lange termijn: ook al gaat het nu moeilijk, als je je doel behaalt, zijn die problemen zo vergeten!

6. Actie

Zit niet te wachten op een kans, maar creëer die zelf. Zorg ervoor dat je de juiste mensen kent, op de juiste plaatsen komt en de juiste kandidaat bent. Stilstaan is achteruitgaan, dus ga ervoor!

Lees ook