Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Maak jij deze 5 fouten tijdens het douchen?

Maak jij deze 5 fouten tijdens het douchen?

Maak jij deze 5 fouten tijdens het douchen?

Ontspannen in de douche? Niet simpel als je weet dat de helft van je routine misschien meer kwaad doet dan goed. Wil je echt al je zorgen (en je vuiltjes) van je af douchen? Vermijd dan deze vijf fouten in de toekomst.

1. Je neemt te lange en te hete douchebeurten

Te lange en hete douchebeurten zijn horror voor je huid. Lang onder heet water staan, spoelt je natuurlijke oliën weg en kan bovendien eczeem verergeren (lees: nog meer jeuk).

2. Je gebruikt te veel douchegel, shampoo en conditioner

Meer schuim = meer problemen. Surfacanten, een stof die in chemische zeep zit, trekken water en olie aan en slorpen daardoor de natuurlijke oliën uit je huid. Daardoor wordt je huid droog en futloos en dat wil je al helemaal niet. Gebruik daarom een zo klein mogelijke hoeveelheid of beter nog: een 100% natuurlijke zeep.

3. Je spoelt je niet goed genoeg af

Je stapt uit de douche en achter je oren en nek hangt nog wat zeep. Herkenbaar, toch? Tja, gewoon even met de handdoek erover en klaar. STOP! Door agressieve zeep met een handdoek weg te vegen, creëer je irritaties en droge huidplekken en die kun je missen als de pest.

4. Je brengt gezichtsreinigers of –maskers aan ná het douchen

Timing is everything. Cleanser en maskers breng je aan voor het douchen en spoel je af tijdens het douchen. Hydraterende crèmes horen thuis ná je wasbeurt.

5. Je schrobt te hard met de handdoek

Al bibberend graai je een handdoek vast en vlieg je er als een razende sneltrein mee over je lijf. Niet meer doen. De manier waarop jij je afdroogt, is even belangrijk als het wassen zelf. Na een douche is je huid een tikkeltje droger dan normaal, schrobben kan in dat geval je huid flink beschadigen. Deppen dusEn breng achteraf altijd een hydraterende lotion aan.