Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Halló bioscoop! ‘Luizenmoeder De Film’ is aantocht en verschijnt sneller dan verwacht

Halló bioscoop! ‘Luizenmoeder De Film’ is aantocht en verschijnt sneller dan verwacht

Halló bioscoop! ‘Luizenmoeder De Film’ is aantocht en verschijnt sneller dan verwacht

De langverwachte film van de populaire serie ‘De Luizenmoeder’ (halló allemaal!) is ein-de-lijk in aantocht! Er is zojuist niet alleen een eerste filmposter naar buiten gebracht, maar óók een release-datum waarop het ultieme filmvermaak in de bioscoop verschijnt. En ja, die zijn dan weer open als het openingsplan van het kabinet een beetje op schema blijft.

Eerder dan verwacht

Luizenmoeder De Film draait vanaf 30 juni op het witte doek. Dat maakte distributeur Dutch FilmWorks woensdag bekend. Eerder leek het erop dat de verfilming van de briljante komedieserie pas in het najaar te zien zou zijn vanwege de sluiting van de bioscopen, maar vanwege de ingezette versoepelingen lijkt dat nu eerder te kunnen. #yay!

Coronagedoe

In de film is directeur Anton (Diederik Ebbinge) er niet meer op basisschool De Klimop. Daarom probeert Juf Ank (Ilse Warringa) de boel weer op de rails te krijgen. Dat gaat niet zonder slag of stoot: er is onderbezetting, corona heeft alles op scherp gezet en de ouders zijn nog veeleisender dan voorheen.

Bíjna iedereen keert terug

Met de film maakt hoofdrolspeler Ilse Warringa haar regiedebuut. Vrijwel alle vaste castleden van de serie keren terug. Een nieuwe toevoeging aan de cast zou actrice Beppie Melissen zijn, al is niet bekend wie zij gaat spelen. Ebbinge doet niet mee.

Lees ook
Fans van ‘De Luizenmoeder’ verbaasd over ‘ultieme cliffhanger’: komt er tóch een vervolg?

Miljoenenpubliek

De Luizenmoeder werd uitgezonden in 2018 en 2019 en vertelde over het wel en wee op basisschool De Klimop, waar juffrouw Ank en directeur Anton de scepter zwaaien. De serie trok wekelijks vele miljoenen kijkers en werd onder meer bekroond met de prestigieuze Nipkowschijf. Na twee seizoenen stopte de serie, onder meer omdat schrijver en acteur Diederik Ebbinge geen zin meer had.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dutch FilmWorks (@dutch_filmworks)

Bron: ANP | Beeld: DFW