Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Nagelbijten en billenknijpen: 10 horrorfilms om naar uit te kijken in 2020

Nagelbijten en billenknijpen: 10 horrorfilms om naar uit te kijken in 2020

Reizen & Uitjes
Nagelbijten en billenknijpen: 10 horrorfilms om naar uit te kijken in 2020

Ook in 2020 worden de bioscopen onveilig gemaakt door sadistische seriemoordenaars, wraakzuchtige geesten en bloeddorstige monsters. Superguide zette tien horrorfilms op een rij die fans van het betere hak- en zaagwerk dit kakelverse jaar niet mogen missen.

‘The Grudge’ – 9 januari

In The Grudge onderzoekt een rechercheur een reeks mysterieuze sterfgevallen. Maar als ze niet oppast, belandt ze zelf in het mortuarium… Horrorlegende Sam Raimi (The Evil Dead) produceerde dit nieuwe hoofdstuk in de reeks. En afgaande op de bloedstollende trailer, worden de fans van de serie op hun wenken bediend.

Gretel & Hansel – 31 januari

Het sprookje van Hans en Grietje klinkt niet echt als voer voor een solide horrorfilm. Maar de gruwelijke eerste trailer van Gretel & Hansel bewijst dat dit Grimm-ige verhaal nog steeds goed is voor nachtmerries. De trailer belooft een ijzingwekkende horrorfilm, die de griezeligste aspecten van de sprookjesklassieker van de gebroeders Grimm op waanzinnige wijze in beeld brengt.

‘The Turning’ – 13 februari

Een kindermeisje (gespeeld door Mackenzie Davis uit Terminator: Dark Fate) krijgt de zorg over twee wezen die wonen op een vervallen landgoed. Maar met deze gewetenloze kinderen zou zelfs Mary Poppins geen raad weten. De schrijvers van horrorhit The Conjuring tekenden ook voor het script van deze lekker ouderwetse griezelfilm.

‘Underwater’ – 27 februari

Kristen Stewart is allang niet meer de vampiersgroupie uit Twilight. In Underwater speelt deze stoere actrice een medewerkster van een onderwaterlaboratorium. Wanneer hun basis naar de bodem van de oceaan zakt na een aardbeving, zal de bemanning alles op alles moeten zetten om te overleven. En tot overmaat van ramp zijn ze niet alleen…

‘The Lighthouse’ – 27 februari

Tegenwoordig halen filmhuizen ook niet meer hun neus op voor een stevige griezelfilm. Dat is te danken aan even angstaanjagende als artistiek verantwoorde horrorfilms als It Follows, Get Out en The Witch. De regisseur van die laatste horrorkraker is nu terug met The Lighthouse. Acteerkanonnen Robert Pattinson en Willem Dafoe spelen twee vuurtorenwachters die langzaam de grip op de realiteit verliezen.

‘The Invisible Man’ – 5 maart

Horrorstudio Blumhouse blaast na de succesvolle doorstart van Halloween opnieuw een overbekende horrorschurk nieuw leven in. In The Invisible Man wordt Cecilia op de hielen gezeten door een onzichtbare bedreiging. Maar is zij echt in gevaar, of draait ze langzaam door? Elizabeth Moss (The Handmaid’s Tale) tekende voor de hoofdrol in deze grimmige update van de horrorklassieker.

‘A Quiet Place Part II’ – 19 maart

Emily Blunt keert terug in dit vervolg als weduwe die haar kinderen probeert te beschermen tegen een invasie van bloeddorstige wezens. A Quiet Place schopte het in 2018 nog tot Superguide’s favoriete horrorfilm van dat jaar. De eerste trailer voor dit langverwachte vervolg belooft opnieuw een nagelbijter van jewelste.

‘Untitled Saw Project’ – 14 mei

Inmiddels zijn we alweer aanbeland bij het negende deel in Saw-reeks, maar dit vervolg maakt toch wel weer nieuwsgierig. Het scenario is namelijk geschreven door Chris Rock, die ook een van de hoofdrollen zal vertolken. Zal Rock na Jordan Peele (Get Out, Us), de volgende Afro-Amerikaanse komiek die horror, humor en maatschappijkritiek op slimme wijze weet te combineren?

Trailer nog niet beschikbaar.

‘The Conjuring: The Devil Made Me Do It’ – 10 september

Dit derde deel van de The Conjuring-reeks belicht een spraakmakende rechtszaak, die echt heeft plaatsgevonden. In het beklaagdenbankje staat een moordverdachte die beweert dat hij tijdens zijn daad bezeten was door een demon. Aan paranormaal onderzoekers Ed en Lorraine Warren (opnieuw gespeeld door Patrick Wilson en Vera Farmiga) de taak om de gruwelijke waarheid boven tafel te krijgen.

‘Halloween Kills’ – eind oktober

Wie dacht dat Michael Myers dood was na de vorige Halloween-film, heeft overduidelijk nog nooit een slasher gezien. Dit najaar keert de gemaskerde seriemoordenaar dan ook terug om dood en verderf te zaaien. En daar zal het niet bij blijven: in 2021 verschijnt de finale met de veelzeggende titel Halloween Ends.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Superguide | Beeld: Still

Shoppen is altijd een goed idee