Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > De leukste kerstmarkten van 2013

De leukste kerstmarkten van 2013

De leukste kerstmarkten van 2013

Heb je zin om jezelf helemaal onder te dompelen in hogere kerstsferen? Lekker proosten met een glas glühwein, originele cadeautjes voor onder de boom scoren… Dit zijn de leukste kerstmarkten van Nederland.

Kerstmarkt in de grotten van Valkenburg
Waar: De Gemeentegrot en Fluweelengrot
Wanneer: tot 22 december

De ondergrondse kerstmarkt in Valkenburg is een ware belevenis. De vrolijk verlichte stalletjes geven de markt  een sprookjesachtige  sfeer. Live muziek en lekkere hapjes en drankjes maken het feest compleet.

Meer info: www.kerststadvalkenburg.nl

Kerstmarkt in Maastricht
Waar: Het Vrijthof
Wanneer: tot 30 december

Het Maastrichtse Vrijthof staat vol houten kraampjes waar je terecht kunt voor oliebollen, glühwein, mooie kerstversieringen en meer. Je kunt er ook de ijzers onderbinden voor een rondje over de schaatsbaan of plaatsnemen in het reuzenrad voor adembenemend uitzicht over de stad.

Meer info: www.kerstmarktinmaastricht.nl

Zelfgemaakte kerstmarkt Den Bosch
Waar: Burgemeester Loeffplein in Den Bosch
Wanneer: zondag 22 december

De naam zegt het al: op deze gezellige kerstmarkt kun je je hart ophalen als je houdt van home- en handmade spullen. Een uitgelezen kans om een hip en origineel cadeautje te scoren voor onder de boom.

Meer info: www.zelfgemaaktemarkt.nl

Kerst in Oud Kampen
Waar: de binnenstad in Kampen
Wanneer: zaterdag 21 en zondag 22 december

De sfeervolle binnenstad van Kampen vormt het perfecte decor voor een nostalgische kerstmarkt. In straatjes en op de pleinen worden bovendien theateracts en optredens van straatartiesten opgevoerd.

Meer info: www.kerstinoudkampen.nl

FeelGood Market in Eindhoven
Waar: Festivalterrein Strijp-S in Eindhoven
Wanneer: zondag 22 december

Sfeervol verlichte kraampjes en livemuziek brengen Caribische warmte in de donkerste dagen van het jaar. Op deze feelgood markt vind je originele zelfgemaakte cadeaus, maar je kunt er ook leuke workshops volgen en broodjes bakken bij een knisperend kampvuur. Kortom: van alles waar je een goed gevoel van krijgt.

Meer info: www.feelgoodmarket.nl

Fotografie: Henrike Grijsen.