Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Leuke koffiebar: The Scandinavian Embassy

Leuke koffiebar: The Scandinavian Embassy

Leuke koffiebar: The Scandinavian Embassy

Ben je in de Amsterdamse Pijp op zoek naar goede koffie? Stap dan binnen bij The Scandinavian Embassy tegenover het Sarphatipark. Je bent er in een klap een nieuwe koffie-ervaring rijker. 

Wie bekend is met de Zweedse koffiecultuur weet dat de Zweden niet alleen veel aan de koffie zitten, maar dat koffie daar ook echt een cultuur is. En die cultuur hebben Nicolas Castagno (Brewers Cup Kampioen van Zweden 2013) en Rikard Andersson (chef keuken) ook naar Amsterdam gehaald. Voor hen is koffie namelijk meer dan het uitserveren van mooie espresso’s en filterkoffies.

Koffie en eten
The Scandinavian Embassy zoekt namelijk de grenzen op tussen koffie en eten. Het liefst zouden ze het eten willen vermalen tot koffie om het vervolgens uit te serveren als een espresso. In werkelijkheid is dit natuurlijk niet mogelijk, maar wat wel kan is bijvoorbeeld het ontwikkelen van espressoboter en zoeken naar de beste combinaties tussen food en koffie.

Scandinavische keuken
Behalve koffie kun je hier dan ook kennismaken met de Scandinavische keuken waarbij gebruikt wordt gemaakt van duurzame producten. Bijzonder is het basic interieur (met veel hout) en de open indeling. Overigens niet voor niets, want Nicolas en Rikard willen laten zien hoe alles wordt bereid om je algehele culinaire ervaring te verrijken.

– -> The Scandinavian Embassy <- –
Sarphatipark 34
1072 PB Amsterdam
www.scandinavianembassy.nl
Openingstijden: via Facebook geven ze je iedere dag een update.

Logo-de-koffiefilters