Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Leuke koffiebar in Amsterdam: CottonCake

Leuke koffiebar in Amsterdam: CottonCake

Leuke koffiebar in Amsterdam: CottonCake

Koffiebars genoeg in Amsterdam, maar waar kun je nou én gezellig koffiedrinken én een lekker broodje eten én shoppen? Ons antwoord: bij Cottoncake in de Pijp.

Al een paar keer hebben we koffie gedronken bij Cottoncake. Nieuwsgierig als we zijn, hebben we onlangs ook een keertje kennis gemaakt met de twee oprichters van deze leuke concept store mét koffie. Wat is hun verhaal? Daar zijn we inmiddels achter. Jorinde en Tessa zijn twee enthousiaste en gedreven dames die van hun droom werkelijkheid hebben gemaakt. Begin 2012 openden ze samen deze koffiebar waar je een mooie combinatie van eten, mode, kunst en koffie aantreft!

Koffievirus

Jorinde heeft haar koffiegekte opgelopen in Melbourne. Hierdoor is ze zeer kritisch geworden als het om koffie gaat. Zo drinkt ze liever helemaal geen koffie dan een slechte kop koffie. Erg herkenbaar voor ons. Jorinde heeft haar compagnon Tessa ook geïnfecteerd met het koffievirus en ook zij weet inmiddels wat een perfecte koffie is! Na een periode gewerkt te hebben bij Two For Joy Coffee (een andere koffiebar in Amsterdam) wist Jorinde dat ze de bonen van deze koffiebar ook wilde gebruiken voor haar eigen zaak.

Sfeer

Zodra je COTTONCAKE binnenstapt, voel je ruimte in combinatie met een soort knusheid. Het pand is wit en daardoor licht. Het is zo ingericht dat je bij iedere stap verrast wordt. Door bijvoorbeeld de kunst aan de muur, de magazines op tafel, het gebak op de toonbank, de unieke sieraden en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Iedere hoekje van de winkel herbergt wel een ‘verrassing’.

Ook voor koffie zit je hier letterlijk en figuurlijk goed. Zo kun je er heerlijk in je eentje een kop koffie drinken, turend door het grote raam en mensen door de Amsterdamse Pijp zien wandelen. In de zomer is er een terras, midden op straat, hierdoor maak je ongemerkt onderdeel uit van het leven in de Pijp. Achterin het pand heerst er rust. Witte en tafeltjes en muren maken de rust compleet: een perfecte plaats voor je koffiemoment van je dag. Samen met een vriendin, de kinderen of alleen.

Behalve een koffiekaart, is er ook een gezonde food kaart. Pluspunt is dat er zelfs een optie opstaat voor mensen met een glutenvrij-dieet.

COTTONCAKE

1e van der Helststraat 76-hs, Amsterdam

www.cottoncake.nl

Open: ma – vr: 10:00 – 18:30 uur / za – zo 10:00 – 17:30 uur

Kijk voor meer leuke koffiebars op www.dekoffiefilters.nl.