Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Zo overleef je een lange autorit met kids op de achterbank, zónder ze uren te hoeven entertainen

Zo overleef je een lange autorit met kids op de achterbank, zónder ze uren te hoeven entertainen

Zo overleef je een lange autorit met kids op de achterbank, zónder ze uren te hoeven entertainen

Het vakantieseizoen is al een tijdje van start. Dat betekent lekker ontspannen en rustig aan doen. De weg ernaartoe is vaak nog een uitdaging, vooral met die kleine koters op de achterbank. Met deze tactieken is die lange autorit binnen een mum van tijd voorbij.

Een goed begin is het halve werk

Op vakantie gaan staat gelijk aan stressen, maar met een paar kleine kids is dat misschien niet de beste tactiek. Begin daarom op tijd met de voorbereidingen voor de vakantie. Boodschappen, reisdocumenten, spelletjes, bagage. Laad je auto op tijd in, zo weet je zeker dat je alles mee hebt. Dan kunnen jullie je op de dag van vertrek vooral op elkaar en de kinderen focussen. Bereid daarnaast de kids ook voor op de lange zit. “Bekijk voor vertrek samen de kaart en wijs de route aan die jullie gaan rijden”, zegt Harm Zeven, auto­motive-­expert bij de ANWB. “Als je ze erbij betrekt, houden ze het stilzitten beter vol.”

Speelkwartier

Reis je met kinderen? Dan is een slim idee om vaak pauze te houden. Lang stilzitten zijn kinderen namelijk niet gewend. Een pauze is dan iets waar ze naar uit kunnen kijken. Ontwikkelingspsycholoog Steven Pont zegt hierover: “Kinderen hebben een enorme bewegingsdrang, dus ga samen een balletje trappen of rennen. Dan kunnen ze daarna weer langer zitten.” Daarnaast kunnen je kids die nog niet zo lang zindelijk zijn hun plas nog moeilijk ophouden. Om ongelukjes te voorkomen is een pauze voor jou én je koter gunstig.

Spelletjes

Flair verzamelde al de leukste apps die je kunt downloaden om je kinderen bezig te houden. Zo heb je even rust. Want: we zijn er bijna, maar nog niet helemaal, ken je nu ook al wel uit je hoofd.

Lees ook
Op vakantie? 10 tips om inbraak in je woning te voorkomen

Laat je kinderen

Als laatste – en misschien wel belangrijkste – tip: probeer je kind niet de hele rit te vermaken. Steven Pont: “Stap af van het idee dat jij als ouder continu voor entertainment moet zorgen. Als je je kinderen steeds bezighoudt, leren ze hun impulsen niet controleren. En jij bent aan het einde van de dag doodmoe.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD | Beeld: Getty Images