Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Lach jezelf jong!

Lach jezelf jong!

Lach jezelf jong!

Lijkt het jou wat om er binnen no time jonger uit te zien? Dat kan heel simpel door een lach op je gezicht te toveren. Uit onderzoek van NIVEA blijkt namelijk dat je door te lachen twee jaar jonger lijkt.

NIVEA deed onderzoek

Voor dit onderzoek heeft NIVEA 2.000 mensen uit Nederland, Groot-Brittannië en Scandinavië gevraagd om de leeftijd te schatten van twaalf vrouwen die ieder drie verschillende emoties uitbeeldden: neutraal, blij en verdrietig. De uitkomst: vrouwen met een grote lach op hun gezicht werden jonger geschat: maar liefst twee jaar!

Even lachen

Door te lachen lijkt je niet alleen stukken jonger, er zijn nog veel meer voordelen, aldus psycholoog positieve psychologie Mirjam Akhtar. “Je krijgt er meer energie van en ervaart een groter succes in het leven. Tevens is het zo dat lachen stress vermindert, het ervoor zorgt dat het gelukshormoon endorfine vrijkomt en het lichaam zich ontspant zodat we er minder vermoeid uitzien. Het regelmatig oefeningen doen met de gezichtsspieren, wat je met lachen doet, zorgt er ook voor dat de bloedcirculatie in het gezicht toeneemt. Dit kan bijdragen aan een jonger uiterlijk.”


NIVEA Q10plus

Ook al helpt lachen met een jonger uiterlijk, het jongervoorkomt helaas niet volledig dat de huid op termijn rimpels vertoont. De wetenschappers van NIVEA waren 15 jaar geleden een van de eersten die het huideigen anti-rimpel co-enzym Q10 verwerkten in huidverzorgingsproducten. Naarmate we ouder worden, daalt de hoeveelheid van Q10 in de huid. De huidcellen zijn hierdoor minder beschermt met als gevolg dat de huid verslapt en rimpels ontstaan. Maar geen paniek: NIVEA Q10plus helpt om de fijne lijntjes en rimpels tegen te gaan. Meer info over de NIVEA Q10plus-lijn? Kijk op NIVEA.nl/Q10plus.

Het geheim voor minder rimpels: lach en gebruik NIVEA Q10plus!