Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Kruiden met een genezende werking

Kruiden met een genezende werking

Kruiden met een genezende werking

Wist je dat kruiden als lavendel, munt, rozemarijn, basilicum en gember een genezende werking hebben? Zo verbeteren takjes en blaadjes – kauw het, drink het, eet het, ruik het – je energie, stemming en hersenprestaties.

Kruiden met een genezende werking

Lees wat deze herbs voor je kunnen betekenen.

Lavendel

Dat lavendel heerlijk ruikt, dat wisten we al, maar wist je dat je het ook kunt eten? Net als eetbare bloemen kan het toegevoegd worden aan salades of kun je er thee of limonade van maken. Goed om te weten, want door lavendel te ruiken of te proeven worden stress- en angstgevoelens afgenomen.

Munt

Wist je dat kauwen op kauwgom slaperigheid overdag tegengaat en knagen op munt zorgt voor toename van de alertheid? En het zorgt beiden voor een frisse adem!

Rozemarijn

Een stofje in rozemarijn schijnt de cognitieve vaardigheden te verbeteren, zo blijkt uit een artikel in Advances in Psychopharmacology. Spray een paar drupjes van deze aroma om je heen en laat het z’n werk doen.

Basilicum

Gooi een takje in een kopje met heet water of strooi wat op je bordje met pasta. Basilicum eten of drinken is goed wanneer je kampt met hoofdpijn. Basilicum doet dit namelijk verminderen.

Gember

Ook gember helpt bij hoofdpijn. Dit wordt vaak gebruikt in thee om migraine-aanvallen te voorkomen.

 

Welk kruid is jouw favoriet?

Lees ook: