Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Koffiebar | Coffee Pirates

Koffiebar | Coffee Pirates

Koffiebar | Coffee Pirates

Op stedentrip naar de mooie stad Wenen? Dan moet je absoluut een bezoek brengen aan de traditionele koffiehuizen voor een Wiener Melange (cappuccino) met een stuk Sachertorte. Wil je mooie figuurtjes in je koffie, dan is koffiebar Coffee Pirates een must visit.

“Zonder koffiehuizen geen Wenen, zonder Wenen geen koffiehuizen”, aldus Geert Mak in zijn boek In Europa. En hij heeft gelijk, want nergens anders is de verbinding tussen mens en koffie zo intens als in de Oostenrijkse hoofdstad. Al sinds de negentiende eeuw fungeren de Weense koffiehuizen als ontmoetingsplaats. In de prille jaren vooral die van schrijvers, musici en intellectuelen, later kwamen ook de gegoede burgers samen voor een kop koffie, een glas mineraalwater en een stuk Sachertorte.

Third-wave coffee scene

Tegenwoordig zijn de beroemde koffiehuizen, zoals Café Central, Sacher, Café Schwarzenberg en Demel, nog steeds populaire plekken voor koffie en een goed gesprek. Maar er is ook een verandering gaande, namelijk de opkomst van de third-wave coffee scene. In de wijken rondom het centrum vind je een paar leuke koffiebars waar ze meer serveren dan een Wiener Melange, zoals bijvoorbeeld Coffee Pirates.

Coffee Pirates

Bij Coffee Pirates is het fijn binnenkomen. Niet alleen door de enorme leestafel vol kranten en tijdschriften, maar vooral door de aangename geur van vers gebrande bonen. Bij Coffee Pirates worden de bonen namelijk ter plekke gebrand. Om die bonen het beste te proeven, moet je hier een filterkoffie proberen. Aanrader is de Ethiopische Yirgacheffe met een fruitige smaak. Je zou denken dat je thee aan het drinken bent. Ben je dol op cappuccino, dan zit je hier ook helemaal goed. Extra leuk is de Spirit espressomachine op de toonbank. Die is namelijk gemaakt door de Nederlander Kees van der Westen.

Adres | Spitalgasse 17, 1090 Wenen
www.kaffeepiraten.at 
Open: ma – vr -8.00 – 18.00, za 9.00 – 15.00 uur
9e district

Kijk voor meer goede koffiebars op www.dekoffiefilters.nl. Voor andere leuke adressen in Wenen ga je naar www.vienna.info, de online travel guide!