Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Wil je bij zijn: filmvertoning van ‘Joker’ in Carré met livemuziek van volledig orkest

Wil je bij zijn: filmvertoning van ‘Joker’ in Carré met livemuziek van volledig orkest

Reizen & Uitjes
Wil je bij zijn: filmvertoning van ‘Joker’ in Carré met livemuziek van volledig orkest

Heeft de film ‘Joker’ – die eerder deze week twee Oscars in de wacht sleepte – afgelopen jaar ook op jou veel indruk gemaakt? Dan is het volgende uitje een dikke aanrader. Komend voorjaar wordt de film vertoond in het Amsterdamse Carré, onder begeleiding van een volledig orkest dat de prachtige muziek van de film live zal spelen.

‘Joker’ on tour

De muziek, geschreven door de IJslandse componiste Hildur Gudnadóttir, wordt tijdens Joker – Live in Concert voor het eerst live gespeeld. Na de première in Londen, op 30 april, tourt het orkest door de rest van Europa.

Componist van formaat

Gudnadóttir is een van de meest geprezen jonge componisten van haar generatie. Zo werd ze door The Times beschreven als “muziek in Hollywoods oren”, en is ze de eerste solowinnares van de Golden Globe voor beste originele filmmuziek. Daarnaast werd de muziek die ze schreef voor de HBO-miniserie Chernobyl bekroond met een Grammy. “Toen we de muziek opnamen zorgde het orkest voor zoveel diepte in- en aandacht voor het spel, dat we letterlijk onze adem inhielden tijdens het grootste deel van de opnames”, zegt de componist over Joker. “Ik ben enorm blij dat ik dat weer mag zien gebeuren en dat we dit met publiek kunnen delen.”

Handen aan de knoppen

Wie dit livespektakel in één van de mooiste zalen van ons land graag mee wil maken, moet er snel bij zijn voor kaartjes. De ticketverkoop van Joker – Live in Concert start vrijdag 14 februari om 10.00 uur via Ticketmaster.

Lees ook
Nederlandse ‘Joker’-bezoekers zien massaal déze BN’er in de hoofdrol

Dé kaskraker van 2019

Joker gaat over de begindagen van Batmans aartsvijand. Het werd met een wereldwijde opbrengst van ruim één miljard dollar (904 miljoen euro) een van de best verdienende films van 2019. Naast de muziek viel ook hoofdrolspeler Joaquin Phoenix de afgelopen maanden veelvuldig in de prijzen. Zo won hij zondag nog de Oscar voor beste acteur.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: Still

Shoppen is altijd een goed idee