Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Slimme trucjes om jeuk van een muggenbeet tegen te gaan!

Slimme trucjes om jeuk van een muggenbeet tegen te gaan!

Slimme trucjes om jeuk van een muggenbeet tegen te gaan!

Aghr, er is niets zo vervelend dan een mug in de slaapkamer die je wakker houdt. En dan val je eindelijk in slaap, word je toch nog gestoken. Een muggenbeet jeukt vaak erg, maar met deze tips wordt het gegarandeerd minder. Beloofd!

Paracetamol

Je hebt altijd wel een paracetamol of aspirine bij de hand of in de buurt. Breek het tabletje en maak het fijn. Voeg een beetje water toe en zorg dat het een pasta wordt. Dit goedje smeer je op de muggenbeet en voilà, de jeuk neemt af.

Citroen

Pak een citroen en snijd er een plakje af. Leg het schijfje citroen op de plek waar je gestoken bent. Door het sap van deze citroen verlicht de jeuk. De rest van de citroen kun je daarna nog gebruiken voor een heerlijk drankje.

Tandpasta

Een super handige tip: smeer een beetje tandpasta op de muggenbeet. De jeuk verlicht vrijwel meteen!

Azijn

Azijn heeft helaas niet de meest prettige geur, maar het wil wel helpen tegen de jeuk. Neem een wattenschijfje en doe er een beetje azijn op. Dep hierna op de plek waar je gestoken bent.

Zout

Maak de huid waar de muggenbult zit eerst een beetje vochtig en strooi daarna wat zout over deze plek. Scrub hierna voorzichtig, je zult zien dat de jeuk verdwijnt!

 

Heb jij nog tips om jeuk van een muggenbeet tegen te gaan?

Lees ook:
– Tips tegen eelt
– Slimme trucs voor een goedkope vakantie
– Zo vaak moet je ‘n kappersafspraak plannen