Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > In Amsterdam opent binnenkort de allereerste kaasbar

In Amsterdam opent binnenkort de allereerste kaasbar

Reizen & Uitjes
In Amsterdam opent binnenkort de allereerste kaasbar

Goed nieuws voor kaasliefhebbers! De allereerste kaasbar opent binnenkort in Amsterdam. Middenin de Pijp eet je hier allerlei kaasjes onder het genot van een goed glas wijn.

De naam van de bar? Die is niet te missen: Kaasbar.

Bijzonderen smaken

De Kaasbar serveert maar liefst twintig verschillende Nederlandse kazen, met ieder een bijzondere smaak. “Veel mensen weten niet dat Nederland meer te bieden heeft dan de ‘normale Gouda of Edam’ en daarom gaan wij bijzondere Nederlandse kazen een podium geven”, leggen de drie eigenaren uit in een interview met Knappe Koppen. “Denk bijvoorbeeld aan een Nederlandse Tallegio of zeldzame geitenbrie.”

Combinaties

De kazen worden van mild naar sterk gesorteerd per groep. Voor iedere kaas hebben de eigenaren ook een combinatie bedacht die goed samengaat met de smaak van de kaas. Denk bijvoorbeeld aan schapenkaas geserveerd met popcorn/karamel en een oude komijn met kerriemayonaise en limoenrasp. Bij de kazen drink je uiteraard een bijpassende wijn of bier.

Lees ook: Zo herken jij Goudse kaas die in Nederland is gemaakt

Opening

In februari verwacht de bar haar deuren te openen, maar de exacte datum is nog niet bekend. Wel weten we dat de Kaasbar in de Ferdinand Bolstraat komt te staan.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle.nl, Knappe Koppen | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee