Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Waarom je hotelhanddoeken niet vaker dan één keer moet gebruiken

Waarom je hotelhanddoeken niet vaker dan één keer moet gebruiken

Reizen & Uitjes
Waarom je hotelhanddoeken niet vaker dan één keer moet gebruiken

Als je langer dan één nacht in een hotel verblijft, kan je ervoor kiezen om je handdoeken te laten hangen in de badkamer. Zo worden ze niet gelijk gewassen en ben je milieubewust en duurzaam bezig. Tenminste, dat denk je. Want uit onderzoek blijkt juist het tegenovergestelde.

Uit een rapport van het tijdschrift Journal of Hospitality and Tourism Research is gebleken dat er nooit is aangetoond dat minder wassen beter is voor het milieu. Sterker nog: het is zelfs slechter.

Chemisch

Doordat je je handdoeken langer gebruikt, komen er meer vlekken op te zitten. Hierdoor moet het hotelpersoneel meer wassen en/of sterkere, chemische, reinigingsmiddelen gebruiken. Ook komt het vaak voor dat de handdoeken zelfs weggegooid worden en opnieuw moeten worden ingekocht. Daar gaat je verbetering van de planeet.

Gezondheidsklachten

Naast dat het personeel dus meer tijd doorbrengt in het washok, wordt ook hun gezondheid aangetast. Dit vanwege het gebruik van chemische schoonmaakmiddelen. Hierdoor kampt het hotel weer met hogere bedrijfskosten.

Lees ook
Zin in de vakantie: dít zijn de beste data om een vakantiehuisje te boeken

Beter wereld

Maar wat is dan de juiste keuze? Daar blijkt nog geen antwoord op gevonden te zijn. Wel zouden energiezuinige wasmachines kunnen bijdragen, maar dat brengt nogal flinke kosten met zich mee. Volgende keer kan je in je hotelkamer dus gewoon kiezen of je je handdoeken laat hangen of op de grond legt. Het maakt geen verschil in de weg naar een betere wereld.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee