Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Hollands hotelstekje in the big apple

Hollands hotelstekje in the big apple

Hollands hotelstekje in the big apple

Heb jij een citytrip New York op de planning staan? Lucky you! In deze city that never sleeps wil je natuurlijk wel in een fijn hotel verblijven. Flair tipt: het citizenM New York Times Square Hotel. Yep, op kruipafstand van het befaamde, kleurrijk verlichte plein.

Anders dan anders

Ze gooiden alle hotelclichés overboord bij citizenM New York. Dus: geen piccolo’s, broekenpersen of roomservice. Maar wel: een XL-boxspring, riante regendouche en een raam van muur tot muur voor een adembenemend uitzicht. Ook handig is de wereldstekker die standaard op elke kamer ligt. Kan je tenminste je telefoon en camera weer opladen, na een lange dag sightseeëg.

Thuisgevoel

Ook in de lobby van citizenM is het goed toeven. Royale hoekbanken met kussens, gezellige verlichting en boeken, tijdschriften en snuisterijen vanuit de hele wereld. Het voelt als je eigen huiskamer, maar dan in een wereldstad. Leuk weetje: citizenM heeft een Nederlandse eigenaar. Door het hele hotel zie je kleine verwijzingen naar deze Hollandse roots: een portret van prinses Beatrix, Delftsblauwe wandtegeltjes en afbeeldingen van windmolens. Home sweet home!

Bruisend hart

En dat alles midden in het bruisende hart van New York! De ligging kan niet beter. Zin in een musical? De beroemde theaters van Broadway bevinden zich letterlijk om de hoek van het hotel. Drie deuren verder vind je de bekende Irish pub Emmett O’Lunney’s, waar je terechtkunt voor goede steak en een koud biertje. En om de stad verder te verkennen, pak je de metro. De halte vind je vlak naast het hotel. Ga bijvoorbeeld naar het Meatpacking District, waar je kunt wandelen op de high line; een oude spoorweg waarop nu een park is aangelegd. Genoeg van Manhattan gezien? Steek de Brooklyn Bridge over en verken Williamsburg, de hipste wijk van Brooklyn.