Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Waarom je een hotel beter niet kunt boeken via bekende boekingsites

Waarom je een hotel beter niet kunt boeken via bekende boekingsites

Reizen & Uitjes
Waarom je een hotel beter niet kunt boeken via bekende boekingsites

Van de reis ernaartoe tot etentjes buiten de deur, drankjes op het terras én de souvenirs die weer mee naar huis neemt: de kosten voor een stedentrip of vakantie kunnen al gauw flink oplopen. We snappen daarom best dat je hier en daar wat wil besparen als dat mogelijk is. Niet onnodig te veel betalen voor het hotel waar je slaapt? Boek dan niet via de welbekende boekingsites. 

Een vergelijkingssite als Booking.com, Expedia.nl en Hotels.com is natuurlijk ontzettend handig als je op zoek bent naar een geschikt hotel. Je ziet immers in één oogopslag wat er beschikbaar is én je kunt dankzij de nodige filters precies zien welke verblijven binnen jouw budget passen.

Hotel boeken via eigen site

Toch kun je volgens de Consumentenbond beter een hotel boeken via de eigen website van het verblijf. Als je een hoop geld wil besparen, tenminste. De consumentenorganisatie vergeleek de prijzen van kamers van dertig hotels in Amsterdam, Groningen, Berlijn en Parijs. Bij 25 hotels werden prijsverschillen gevonden.

Prijsverschillen

In totaal werden in 29 gevallen verschillen ontdekt: veertien keer had de kamer op de site van het hotel de goedkoopste prijs, acht keer had Expedia de goedkoopste kamer en in zeven gevallen was Booking.com of Hotels.com het voordeligst. Vaak gaat het om een prijsverschil van enkele euro’s, maar bij sommige hotels kunnen de verschillen aardig oplopen. Zo kostte een kamer in een hotel in Amsterdam 178 euro per nacht op de eigen site, maar 217 euro per nacht bij Booking.com.

Lees ook
Boeken maar! 5x budgetproof bestemmingen in Europa om te bezoeken

Tip van de Consumentenbond

In principe mogen hotels zelf geen lagere prijzen hanteren, maar dat lijkt toch te gebeuren. De Consumentenbond geeft als tip meerdere sites te checken voor prijzen. Ook levert een account of abonnement op een nieuwsbrief van een hotel een lagere prijs op.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: Unsplash

Shoppen is altijd een goed idee