Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Hooikoortsalarm! 5 tips om het allergieseizoen te overleven

Hooikoortsalarm! 5 tips om het allergieseizoen te overleven

Hooikoortsalarm! 5 tips om het allergieseizoen te overleven

(copyright: Giphy)

Ah, de lente! Zonnen, terrasjes doen en wandelingen maken in het park onder de bloesembomen. Tenzij je hooikoortspatiënt bent. Dan ga je wekenlang een rode loopneus, dikke ogen, en non-stop niezen tegemoet. Voor die arme zielen: geen zorgen. Wij hebben vijf handige tips om je door het seizoen te loodsen.

1. Terug in de tijd met zout water

Zorg voor je verstopte neus op grootmoeders wijze. Neussprays kunnen ervoor zorgen dat de huid in je neus droog en geïrriteerd raakt. Door je neus te spoelen met zout water, verhelp je dat kwaaltje. Vul een oud flesje neusspray met zout water en je hebt een organisch middeltje in een handomdraai.

2. Elke dag een andere outfit

Doe je schoenen en kleren meteen uit als je thuiskomt. Doe je dit niet, dan verspreid je de allergenen die zich aan je kleren hebben gehecht in huis. Je kunt ook het beste ’s avonds een douche nemen én je haar wassen zodat je geen allergenen meeneemt in bed.

3. Even geen geknuffel met je hond of kat

Ook de vacht van je hond of poes houdt heel veel pollen en andere allergenen vast. Als je beestje buiten is geweest, borstel je zijn pootjes en vacht af. Wil je dat ritueel niet elke keer doorstaan, dan zal je het een tijdje zonder knuffels moeten doen.

via GIPHY

4. Doe je work-out binnen

We weten het, we weten het: het zonnetje lonkt en je wilt niets liever dan fietsen, wandelen of joggen. Toch is het een beter idee om sport even binnenshuis te doen. Door tussen de pollen hevig in en uit te gaan ademen en je hartslag te versnellen, maak je je allergische reacties enkel erger. Zoek een toffe thuiswork-out online of haal je sport-dvd’s van onder het stof.

5. Plan je dagen beter

Je kunt je natuurlijk niet de hele lente opsluiten, dus ben je maar beter op de hoogte van wanneer je naar buiten kunt. Vanaf twaalf uur ‘s middags tot in de late namiddag zijn vaak de meeste pollen in de lucht. Ga dus ’s ochtends op pad of wacht tot de avond valt om buiten te komen.

Door: Chloé Spruyt

En bekijk ook deze extra tips!