Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Himalayazout in bad

Himalayazout in bad

Himalayazout in bad

Himalaya kristalzout is roze van kleur en bevat maar liefst 84 natuurlijke mineralen en elementen waardoor het velen malen gezonder is dan normaal tafel- of keukenzout. Het is miljoenen jaren oud, wordt met de hand gewassen en heeft verder geen giftige stoffen. Himalayazout is puur, vrij van toxines en wordt daarom ook wel ’wit goud’ genoemd. Het beste soort zout, kun je wel zeggen. Maar, hoe gebruik je Himalayazout?

Drinken

Wie dagelijks een theelepeltje Himalayazout oplost in een groot glas water en het drinkt, gaat daarmee allerlei klachten uit de weg. Zoals aderverkalking, artrose, blaasontsteking, nier- gal- en blaasstenen, hooikoorts, hoofdpijn, acne, eczeem, cellulitis, huidirritaties, psoriasis, menstruatiepijn, overgangsklachten, reuma, spierpijn en stoelgang problemen. Drink hiernaast ook minstens twee liter water op een dag.

Gorgelen

’s Ochtends of ’s avonds een glas water met een theelepeltje Himalayazout gorgelen gaat slechte adem tegen en helpt bij gevoelig tandvlees, een onfrisse tong en tandsteen.

Stomen

Wie haar gezicht stoomt boven een bak met heet water met daarin een halve liter zoutoplossing, doet er goed aan de dampen te inhaleren. Niet alleen zo nu en dan goed voor het gezicht (verstopte poriën) ook heeft het baat bij astma, bronchitis, heesheid, hoesten en keelpijn.

Poetsen

Tanden poetsen met een mini-beetje Himalayazout en water zorgt na een paar weken voor zichtbaar wittere tanden. En zoals eerder geschreven: Doei tandplak en tandsteen!

Badderen

Himalayazout oplossen in badwater (1 liter zout) zorgt voor totale ontspanning en het ontgiften van je lijf. Schrik niet als er een dun zwart laagje ontstaat op het wateroppervlak, dit zijn afvalstoffen die je lichaam verlaten.

Voetenbadje

Heb je last van zweetvoeten? Los 250 ml zout op in een voetenbadje. Helpt overigens ook bij voetschimmel.

 

Vergeet niet dat het om zout gaat en de aanbevolen hoeveelheid van max. 6 gram aan te houden. Je kunt Himalayazout kopen bij de natuurwinkel, zoals bij De Tuinen bijvoorbeeld!

Ga jij het proberen?