Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Zet je schrap: het muggenseizoen is weer geopend!

Zet je schrap: het muggenseizoen is weer geopend!

Zet je schrap: het muggenseizoen is weer geopend!

Bzzz… Heb jij er al eentje gezien of gehoord? Laat staan een prikje aan den lijve ondervonden? Niet zo gek, want met de zachte winter en de hoge temperaturen in het eerste weekend van april zijn de weersomstandigheden ideaal voor muggen!

Winterslaap

Wist je dat… de meeste muggen een winterslaapje houden? Dat doen ze het liefst op een warme plek in huis. Zo kan het zijn dat je soms in de herfst of winter nog een mug ziet vliegen. Na hun winterslaap worden ze weer wakker en dat is waarschijnlijk het geval geweest in het weekend van 3 april. Muggen waren dus nooit helemaal foetsie, ze komen alleen weer tevoorschijn wanneer het plots warm lenteweer wordt.

Regen

Of we deze zomer veel muggen gaan zien, hangt helemaal van het lenteweer af. Wordt het mooi weer, dan is het feest voor de muggen. Gaan de temperaturen weer zakken, dan wordt het maken van eitjes en larven geremd. Naast de temperatuur speelt ook regen een belangrijke rol. Muggen leggen hun eitjes namelijk in plasjes water in dakgoten, bloempotten en vijvertjes. Dus felle zon mét een korte regenbui = hallo muggen!

Handig! Met deze truc heb je nóóit meer last van muggen. Beloofd.

Lees en bekijk ook