Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Help! Ook zo’n last van wespen?

Help! Ook zo’n last van wespen?

Help! Ook zo’n last van wespen?

Het is augustus en dus: wespen. Een heleboel wespen! Plots komen ze overal vandaan. Lijkt dat maar zo, of zijn er ook écht meer wespen dan normaal? En zo ja, hoe komt dat? 

‘Goed jaar’

Volgens expert Arnold van Vliet zijn er dit jaar meer wespen dan gemiddeld. ‘We hebben een paar slechte jaren gehad: 2010 en 2012 bijvoorbeeld. Maar dit jaar doen ze het goed, op veel plekken worden echt veel wespennesten gemeld. Als je nu buiten zit, stikt het van de wespen om je heen.’

Volgens Van Vliet is het niet duidelijk of de zomerse temperatuur invloed heeft op het aantal wespen. ‘Vorig jaar waren er ook veel minder wespen, toen viel er veel neerslag in korte tijd. Laatst hadden we die storm en toen waren er meteen minder meldingen, dus het zou er best mee te maken kunnen hebben. En wellicht de wind ook, vanwege die storm. Ik ben dan ook benieuwd naar de meldingen de komende weken.’

Tips

Wespen zijn dol op zoetigheid, dus spray een dagje geen parfum op of drink je glas limonade binnen op in plaats van buiten. Ook als je blauwe, gele of witte kleding draagt, is de kans op een wesp in de buurt groter.

Zet geen ventilator aan. Hier houden ze niet van en dat kan ervoor zorgen dat een wesp boos wordt. Blijf vooral ook rustig zitten, en niet slaan of zwaaien met je armen. Tot slot nog een trucje gevonden op Twitter: geef wespen een stukje ham. Daar zijn ze wel eventjes zoet mee.

 

Heb jij nog een tip? Deel ‘m!

Bron

Lees ook:
– Tips tegen eelt
– Slimme trucs voor een goedkope vakantie
– Zo vaak moet je ‘n kappersafspraak plannen