Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Met déze spannende activiteiten wordt Halloween met je kind gruwelijk leuk

Met déze spannende activiteiten wordt Halloween met je kind gruwelijk leuk

Met déze spannende activiteiten wordt Halloween met je kind gruwelijk leuk

De herfst is in volle gang en spooky season is dus ook van start gegaan. In Nederland wordt het langzamerhand ook steeds gebruikelijker om Halloween te vieren. En of je het nu groots of klein aanpakt, met deze leuke activiteiten heb jij samen met je kind een gruwelijk leuke Halloween.

Filmavondje

Wie houdt er nou niet van een spooky Halloween filmavondje? Kies op Netflix een paar spannende kinderfilms en maak de lekkerste halloween snacks. Denk bijvoorbeeld aan een hotdog-mummie, gemaakt van sliertjes bladerdeeg om een knakworstje. Ben je niet zo creatief? Je kunt ook gewoon een zak halloweensnoepjes kopen in de supermarkt. Film aan, lekker warm onder een dekentje, snacks erbij en griezelen maar!

Pretparken

Tijdens Halloween zijn er een aantal pretparken spookachtig versierd en worden er zelfs een aantal speciale halloweenactiviteiten georganiseerd. Zo zijn er in Julianatoren bijvoorbeeld verschillende halloweenshows (voor groot en klein) te zien en kun je door een griezelbos wandelen. Ook in Avonturenpark Hellendoorn is het deze tijd van het jaar spookachtig gezellig. Zo kun je op de foto met de kindvriendelijke heks Odelia en het park ligt vol met bezems, pompoenen en andere decoraties. In Toverland kun je ook dit jaar Halloween vieren, speciaal voor kinderen onder de twaalf jaar, met spannende griezelshows, zelfs voor de kleinste Halloween-liefhebbers.

Op de boerderij

Op 31 oktober kun je voor een klein prijsje Halloween vieren bij de Boerderij op IJburg in Amsterdam. Denk aan marshmallows roosteren, halloweenmaskers maken, kleurplaten kleuren en zelf een spooktocht op een pony. Bij kinderboerderij De Goudse Hofsteden in Gouda kun je op 30 oktober pompoenen uithollen, je eigen lampion knutselen en een spookhuis bezoeken. Check ook in jouw buurt eens de agenda van de kinderboerderij. Wie weet vieren ze daar ook wel Halloween!

Thuis knutselen

Ga je liever de deur niet uit? Of zijn je kinderen nog te jong voor al die griezelige uitjes? Ga dan thuis met ze aan de knutsel! Maak spookjes van tissues, spinnen van pijpenragers, skeletten van wattenstaafjes. Hang ze, zonder dat de kinderen het zien door het hele huis. Zodra het donker wordt kunnen de kinderen met een zaklamp op zoek naar hun eigen gemaakte knutselwerkjes.

Lees ook
Deze twee sterrenbeelden trekken alles uit de kast tijdens Halloween

Openluchttheater

Op 30 oktober kun je in het Openluchttheater in Hertme de hele dag Halloween vieren. Kinderen vanaf vier jaar kunnen thema knutselwerkjes maken en verschillende spelletjes spelen. Later op de dag komt er een heks een speciale vuurdans doen en laat ook een tovenaar zijn magische trucjes zien. Spannend!

Donker spookbos

Heb je al wat oudere kinderen en neem je ze graag mee naar een leuke Halloween-activiteit? Dan is dit misschien wel iets voor jullie! Er is op 29 oktober van 18:30 tot 21:00 uur in het bos bij Outdoorpark SEC Almere een spookwandeling. Samen met je kind kun je jezelf de stuipen op het lijf laten jagen door zombies, enge en vreemde geluiden en onverklaarbare verschijnselen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Nu.nl | Beeld: GettyImages