Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Herkenbaar? Dit zijn blijkbaar de grootste irritaties in het vliegtuig

Herkenbaar? Dit zijn blijkbaar de grootste irritaties in het vliegtuig

Reizen & Uitjes
Herkenbaar? Dit zijn blijkbaar de grootste irritaties in het vliegtuig

Op vakantie gaan met het vliegtuig kent vele voordelen. Je bent immers vaak een stuk sneller op de plek van bestemming dan met de auto én kunt een stuk verder reizen. Maar zo’n trip kan ook een hoop frustraties opleveren.

Om de reis voor haar passagiers zo aangenaam mogelijk te maken, heeft Expedia onderzocht wat de meest voorkomende irritaties van reizigers in het vliegtuig zijn. Aan dit onderzoek hebben maar liefst 18.229 mensen uit 23 verschillende landen meegedaan.

Onrustig

Waar passagiers zich het meest aan ergeren in het vliegtuig? Uit de studie blijkt dat onrustige medereizigers met 51 procent van de stemmen bovenaan staan. Mensen die continu het tafeltje voor zich open- en dichtklappen of tegen de stoel schoppen, worden als het meest irritant ervaren. Andere dingen die allesbehalve gewaardeerd worden, zijn overheersende lichaamsgeuren (43 procent), luidruchtige reizigers (29 procent) en lichamelijk contact (34 procent). Daarnaast scoren onoplettende ouders erg hoog; maar liefst 39 procent van de deelnemers geeft toe dit hinderlijk te vinden.

Lees ook
Vakantieplannen? In dít Europese land doe je het voordeligst boodschappen

Gesprekken aanknopen

Een van de dingen meest opvallende dingen waar reizigers zich aan ergeren, is de ongevraagde interactie met andere passagiers. De volgende keer dat je het vliegtuig pakt, is het dus belangrijk om in je achterhoofd te houden dat de onbekende naast je misschien helemaal geen zin heeft om een gesprek met je te voeren…

Op de hoogte blijven van onze artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Flair.be | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee