Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Boeken maar! Dít zijn de goedkoopste vakantiebestemmingen van Europa

Boeken maar! Dít zijn de goedkoopste vakantiebestemmingen van Europa

Reizen & Uitjes
Boeken maar! Dít zijn de goedkoopste vakantiebestemmingen van Europa

Heb jij jouw zomervakantie geboekt, of was je nog aan het speuren naar een bestemming met de beste prijs/kwaliteit-verhouding? Zoek dan niet verder. Deze Europese bestemmingen staan dit jaar bovenaan de lijst met goedkoopste bestemmingen (en dít zijn de duurste).

Altijd ‘happy hour’

Bars en restaurants in Bulgarije zijn in 2019 nóg goedkoper geworden dan ze al waren, blijkt uit de jaarlijkse ‘vakantiekostenbarometer’ van de Britse Postbank. In Sunny Beach –  favoriet onder jongeren – bestel je voor gemiddeld 78 cent (!) een biertje. Het goedkoopste glas wijn drink je ook in Bulgarije: voor gemiddeld slechts € 1,36 staat het drankje voor je neus. Ten opzichte van vorig jaar zijn de horecaprijzen in het oord aan de Zwarte Zee zelfs met elf procent gedaald.

Andere ‘koopjeshoeken’

In het Turkse Marmaris daalden de prijzen zo’n negen procent. Daar is alcohol een stuk duurder dan in Bulgarije (een wijntje kost gemiddeld € 3,44), maar het eten is er bijzonder goed betaalbaar. In Marmaris eet je ’s avonds met zijn tweeën een driegangenmaaltijd inclusief wijn voor minder dan €40, vergelijkbaar met wat een etentje kost in Bulgarije, de Portugese Algarve en het Spaanse Torremolinos. In de Algarve is een glas wijn overigens ook prima te betalen (€ 1,91).

Lees ook
Op vakantie tijdens Pasen? Dit zijn de leukste stedentrips

Extra sparen

Naar welke bestemmingen je een iets gevuldere portemonnee mee moet nemen? Dat zijn het Italiaanse Sorrento, het Franse Nice en Ibiza. In Nice betaal je voor een glas wijn gemiddeld maar liefst € 4,59 en zo’n € 3,50 voor een biertje, hetzelfde als op het Spaanse party-eiland. In Sorrento dineer je met z’n tweeën – wederom drie gangen inclusief wijn – voor ruim het dubbele van het € 40-etentje in de goedkopere plaatsen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: De Telegraaf | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee