Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Goedkoop op vakantie? Dan kun je het best deze maand nog gaan

Goedkoop op vakantie? Dan kun je het best deze maand nog gaan

Reizen & Uitjes
Goedkoop op vakantie? Dan kun je het best deze maand nog gaan

Hoewel we echt al een paar mooie dagen hebben gehad dit jaar, worden we op dit moment niet heel vrolijk als we naar buiten kijken. Heb je daarom enorm veel zin om je koffers te pakken en te vertrekken naar een of ander tropisch oord? Doe dat dan vooral in de maand mei, want deze maand kost zo’n tripje je het minst.

Als je in mei een volledige vakantie ínclusief vlucht boekt, ben je volgens Ingmar Bruinsma van TravelClown.nl het goedkoopst uit. Dit komt doordat deze reizen in mei massaal worden gedumpt door reisorganisaties. “Hierdoor kan de consument voor belachelijk lage bedragen op pad”, aldus de ondernemer tegenover Metronieuws.nl. “Je moet alleen wel heel snel beslissen, want vanaf juni stijgen de prijzen weer.”

Meivakantie

We horen je denken: de meivakantie valt in deze maand. Hóé kan het dan dat je juist nu het goedkoopst op vakantie kunt? “Het is een kwestie van vraag en aanbod”, legt Bruinsma uit. “Het is heel logisch, tijdens schoolvakanties en de bouwvak, is er veel vraag naar vakanties en buiten het hoogseizoen juist niet. Daarnaast draaien de hotels na de meivakantie al op volle toeren. Hierdoor blijft het aanbod gelijk blijft, terwijl de vraag drastisch afneemt. De laatste drie weken van mei zijn daarom voor koopjesjagers het allerbeste moment om hun slag te slaan.”

Lege kamers

De inkoop van reisorganisaties speelt ook een rol. Dit wordt vaak ruim gedaan, omdat er tijdens het hoogseizoen – wanneer er veel aan verdiend wordt – een kleiner aanbod is. Ingmar: “Hierdoor blijven de organisaties met kamers zitten en dit resulteert in sterke prijsdalingen.”

Lees ook
Boeken maar! Dít zijn de goedkoopste vakantiebestemmingen van Europa

Het brein achter TravelClown.nl is al een hoop goedkope reisjes tegengekomen, maar er zat één écht pareltje tussen. “De mooiste die ik de afgelopen dagen tegenkwam was een vakantie naar Miami Beach voor maar 381 euro, ook dit weer met verblijf en een rechtstreekse vlucht. Koopje. Het enige wat je wel nodig hebt is een beetje flexibiliteit want de vertrektijden staan vast.”

Zonvakantie

Deze trend geldt echter wel voornamelijk voor zonvakanties naar populaire bestemmingen; het is bijvoorbeeld niet zo dat de prijs van een stedentrip ook keldert. “Zulke reizen worden meestal samengesteld op basis van het actuele aanbod en zijn last minute juist meestal duurder. Ook tripjes met specifieke behoeftes en gepersonaliseerde elementen zoals rondreizen zijn niet echt gevoelig voor deze trends.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Metronieuws.nl | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee